Haber
2016-08-03 08:26:30
Milletimiz işgal girişimini bertaraf etti

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimi hakkında, “Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndük. Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi, işgal hareketiydi. Milletimiz bu girişimi ferasetiyle, dik duruşuyla bertaraf etti” dedi.
 


FETÖ’nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşlar ‘vatan nöbeti’ni sürdürüyor. Bu kapsamda Gaziantep’e giden Genel Başkan Ali Yalçın, kent meydanını dolduran vatandaşlara hitap etti.

Türkiye için, kendi vatanları için şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Yalçın, “Bu süreçte yaralananlara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndük. Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi, işgal hareketiydi. Milletimiz bu girişimi ferasetiyle, dik duruşuyla bertaraf etti. Arkasında, siyasiler bunu söylemekte zorlanabilirler ama sivil toplum örgütlerinin lideri olarak açıkça diyebilirim. Bunun arkasında ABD, İsrail ve bu millete hazımsızlık yaşayan Avrupalı ülkeler var” şeklinde konuştu.
 


Halkın gücü tankın gücünü yendi

Yalçın, milletin darbe girişimine karşı mücadelesiyle geleceğini kurtardığını belirterek, şunları söyledi:

“Millet, ülkesini, devletini ve itibarını kurtardı. Aynı zamanda dünyaya bir mesaj verdi. Dünyaya ‘bize akıl verme, aklını başına al yoksa aklını başından alırız’ diyerek meydan okudu. İşgal girişiminin üzerinden 18 gün geçti, millet meydanlardan bir adım çekilmedi. Herkes meydanlarda, bu destansı yürüyüşün yeni örneklerini veriyor. Meydanları dolduran yürekleriyle, cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu göstermiştir. Alanlarda cesaret ve feraset var. Bunun bir darbe girişimi kadar işgal hareketi olduğunu meydanlar da biliyor.” 
 

Haberin videosu

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen