Haber
2015-12-26 07:00:06
Milletimiz Mehmet Akif Ersoy'u unutmamıştır

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen milletin onu unutmadığını ifade ederek, “28 Şubat gibi, milletin değerlerinin hedef alındığı dönemlerde bazı haddini bilmezlerin Mehmet Akif’e ve İstiklal Marşı’na dil uzattığı görülmüştür ama dil uzatanlar unutulmuş, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı unutulmamıştır” dedi.

‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye’ sloganıyla düzenlenen Burdur İl Buluşması’nda konuşan Ali Yalçın, şunları söyledi:

“Mehmet Akif Ersoy, büyük bir imparatorluğun dağılışını, topraklarının işgal edilişini, Müslümanların onurunun pâyimal edilişini görmüş, bu acıyla ve gönül yangınıyla yollara düşmüş, ordunun ve milletimizin direniş gücünü artırarak Milli Mücadele’nin manevi cephesini oluşturmuştur. İstiklal Marşımızda hâkim olan duygu ve muhtevası ortaya konulan bir mücadeleyle vatan kurtulmuş, ardından da Milli Mücadele’nin ruhu yönetimden uzaklaştırılmıştır. Çeşitli dönemlerde de,  bilhassa 28 Şubat gibi, milletin değerlerinin hedef alındığı dönemlerde bazı haddini bilmezlerin Mehmet Akif’e ve İstiklal Marşı’na dil uzattığı görülmüştür ama dil uzatanlar unutulmuş, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı unutulmamıştır.”




Kamu görevlilerinin iş güvencesinin güvencesi Memur-Sen’dir

Memur-Sen’in, iş güvencesini kırmızı çizgi ilan eden ve bunu her zeminde deklare eden Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduğunu belirten Yalçın, “1 Kasım seçiminden sonra sıkça gündeme getirilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişiklik ve kamu personel sistemi reformuyla iş güvencesinin kaldırılabileceği hesabıyla Türkiye’de kaos çıkarma, çatışma oluşturma, kamu görevlilerine alanlara inme hesabı yapanlar yanılacaklar. Çünkü kamu görevlilerinin iş güvencesinin güvencesi Memur-Sen’dir. Kamu görevlilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak, esnetecek, anlamsızlaştıracak hiçbir yaklaşıma ve düzenlemeye onay da, izin de vermeyiz. Buradan hükümete de sesleniyoruz. 657’de değişiklik ihtiyacını bahane ederek iş güvencesine dokunmayı düşünmeyin, yeni Kobaniler, yeni Gezi parkları, yeni 17-25 Aralık kalkışmalarına heves edenlerin ekmeğine yağ sürmeyin; kaos ve kriz tetikçilerine malzeme vermeyin. Hükümet, 1 Kasım seçim beyannamesinde, Hükümet Programı’nda, Acil Eylem Planı’nda taşeronlara kadro vermeyi, sözleşmelileri kadroya geçirmeyi, 4/C’li personeli sözleşmeli ya da kadrolu statüye geçirmeyi vaat ettiğini unutmamalıdır. Güvenceli istihdamın esas alındığı bu vaatleri veren ve gerçekleştireceğini de Hükümet Programı’nda, Acil Eylem Planı’nda yeniden deklare eden hükümet, iş güvencesinin kaldırılması yönünde bir çalışması olmadığını, olmayacağını en kısa sürede ve en üst perdeden kamuoyuna açıklamalıdır” şeklinde konuştu.



 

Hedef 1 milyon üye

850 bin üye sayısını geride bırakan ve bir milyon üyeyi hedefleyen bir teşkilat haline geldiklerini kaydeden Ali Yalçın, “Gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışma tempomuzla Mayıs 2016’da bir milyon üye sayısına ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


‘Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak’

Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Türk Kızılayı olarak “Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

“81 ilde teşkilatımız kampanyamızı kucakladı. Ordu’da 3 TIR yardım malzemesi toplandı. Başlattığımız kampanyaya hemen destek verilmesi teşkilatımızın ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesidir. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, mazlumun diline, dinine, ırkına, mezhebine, kimliğine ve meşrebine bakmadık, bakmıyoruz. Biz, derde düşenin yakınında, darda kalanın yanında olduk. Zulüm hendeklerine düşürülmek istenenlerin, vahşet çukurlarında canına kast edilenlerin yardımına koştuk. Şiddet ve terör mimarlarının, taşeronlarının hedef aldığı insanların aman çağrısına, yardım çağrısına cevap vermekten, onlara destek olmaktan, insanlık için insanlığın irfan merkezi olmaktan yorulmadık, yorulmayacağız.”

Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi Ömer Faruk Bilgiç ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in de birer konuşma yaptıkları programa, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Şube başkanları, üyeler ve çok sayıda bürokrat katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen