Haber
2011-10-13 06:45:23
Milletimiz Terör Belasindan Kurtarilmalidir

 Milletimiz Terör Belasindan Kurtarilmalidir



Milletimiz Terör Belasindan Kurtarilmalidir

 

Terör can almaya, kan akitmaya ve Türk’ün de Kürt’ün de canini acitmaya devam ediyor. Çukurca’da 24 askerimiz ve Güroymak’ta 5 polisimiz olmak üzere 29 güvenlik mensubumuz sehit olurken, hain saldirilarda biri çocuk 4 sivil vatandasimiz hayatini kaybetmis, 18 askerimiz ise yaralanmistir.

Dis güçler tarafindan yillardir terör ile terbiye edilmeye çalisilan milletimiz, kirli hesaplara asla teslim olmayacak, kardesligimizi baltalamaya yönelik hareketleri bosa çikarmaya devam edecektir.

Ülkemiz terörün kiskacinda kavrulurken, halkin refahina, yasam kalitesine harcanmasi gereken kaynaklar, terör nedeniyle yillardir uluslararasi silah tüccarlarinin ve ülkemizdeki uzantilarinin cebine akmistir. Milletimizin birlik, beraberligi ve ülke bütünlügümüz için 10 binlerce sehit verilmis, masum insanlar terör yüzünden yasamini yitirmistir. Geçmiste terörü bitirmek için atildigi söylenilen adimlardaki eksiklik ile güvenlik eksenli strateji yanlisliklarina ihanet sebekelerinin de dâhil olmasi nedeniyle her defasinda süreç sonuca ulasmamis, bir nevi terörün simarmasina da neden olunmustur. Ülkeye zaman kaybettiren politikalar nedeniyle terör kiskacinda yasamanin adeta kaderimiz oldugu kaniksatilmistir.

Türkiye’nin siyasi istikrarsizliktan kurtulup, nefes almasi ile baslayan sorgulama; devaminda terörle isbirligi yapan çetelerle hesaplasmasinin kolay bir süreç olmayacagini göstermektedir. Türkiye’de son birkaç yildir demokratiklesme adina atilan radikal adimlarin neticesinde desifre olan kirli iliskiler de göstermistir ki, terör tekdüze bir hareket degildir. Türkiye’nin, terörü besleyen unsurlara projeksiyon tutmasi, terörün finansmaninin uluslararasi boyutunun gündeme gelmesine neden olmustur. Kamuoyunun da yakindan takip ettigi gibi dis politikada Israil-Türkiye iliskilerindeki gerginlik; Türkiye’nin güçsüzlestirilmesi adina atilan dis destekli adimlarin terörün beslenip kiskirtilmasinin önemli bir seçenek oldugunu görmemizi gerektirmektedir.  Son zamanlarda Kandil’e paralel hareket eden sivil uzantilarin, halktan sakladiklari gerçek yüzlerinin ortaya çikmasi, bölge halkinin gerçekleri görmesini saglamistir. Halk nezdinde itibarini kaybedenler kan dökerek itibar kazanma pesindedirler. Elbiselerini kasap önlügüne çevirenlerin vermek istedikleri gözdagi, hiçbir ise yaramayacak ve teröristler kanli emellerine ulasamayacaklardir.

Insanimizin birlikte yasama ve birlikte gelecege yürüme idealine sikilan kursunlar asla muktedir olamayacaktir. Huzurumuza yöneltilen tehdit, kardesler arasinda olusturulmak istenen husumet ve kan davasi, duygularimizi esir alamayacak; olusturulmak istenen ön yargilar ise kardeslik hukukumuzda yer bulamayacaktir. Halkimiz teröre karsi, kardeslik hukukunun korunmasindaki israrini sürdürecektir.

Siyasi irade; terör ve teröristle mücadelede kararliligi elden birakmamali, demokratik iyilestirmeleri kesintiye ugratmamali, yeni Anayasa çalismalarini sabote etmeye yönelik provokatif eylemlerin olusturdugu atmosfere asla teslim olmamalidir.

Sehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize bas sagligi, yarali askerlerimize ise acil sifalar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen