Haber
2016-08-06 08:27:44
Milletimizden, FETÖ ve işbirlikçilerine darbe

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin, “Bu sünepelerin arkasında CIA ve MOSSAD var. Maşa olarak ise FETÖ’yü kullandılar. Milletimiz iradesine sahip çıktı ve bu kanlı yapıların planını boşa çıkardı. Asıl darbeyi milletimiz, FETÖ ve işbirlikçilerine vurdu” dedi.
 


Genel Başkan Ali Yalçın, vatan nöbetinin 22. gününde Van Beşyol Meydanı’nda bir araya gelen on binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin arkasındaki yapılara dikkat çekerek, “Bu olayın arkasında ABD, İsrail ve milletimize karşı hazımsızlık yaşayan Avrupa ülkelerinin desteği var. 40 yıldır gerçek yüzünü gizleyen kanlı yapı, milletin üstüne mermi yağdırdı, jetlerle kan kustu. Bu cesareti nereden buldular? Bu sünepelerin arkasında CIA ve MOSSAD var. Maşa olarak ise FETÖ’yü kullandılar. Onun için 15 Temmuz akşamı Tel Aviv’de sokaklarda şenlik vardı. Bundan önce ödev verdikleri çocukları başarmıştı. Bu kez de öyle olacağını zannettiler. Ama milletimiz iradesine sahip çıktı ve bu kanlı yapıların planını boşa çıkardı. Asıl darbeyi milletimiz, FETÖ ve işbirlikçilerine vurdu” şeklinde konuştu.



 

Hizmet makyajlı kanlı terör örgütü

FETÖ’nün hizmet makyajlı kanlı bir yapı olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Hizmet makyajıyla, himmet markajıyla milletin iyi niyetini sömürdüler. Hizmetini hezimete, cemaatini cerahate dönüştüren Amerika’daki katil, bu milletin geleceğini karartmaya, bu ülkeyi Suriye ve Mısır’a dönüştürmeye kalktı. Bu girişim Türkiye’ye yönelik işgal hareketiydi. Milletimiz geleceğini, ülkesini ve devletini kurtardı. 15 Temmuz darbe girişimi gösterdi ki, kanlı yapı bütünüyle bu topraklardan kazınmalı, kazınıyor.”



 

Yeni Türkiye’de darbelere yer yok

15 Temmuz haricinde hiçbir darbede doğru sınav verilemediğini ifade eden Yalçın, “Bundan önceki darbelerin tamamında cuntacılar örgütlü yapıları yanlarına çekmeyi başarmıştı. 28 Şubat’ta 5’li çetelerle sokağa indiler. Onlar üzerinden rahmetli Necmettin Erbakan’a operasyon çektiler. Memur-Sen olarak, o dönemde 18 bin üyeli gücümüz darbeyi önlemeye yetmedi. O zaman 1 milyon üyemiz olsaydı asla darbe yapamazlardı. Bugün durum farklı, 1 milyon üyesiyle Memur-Sen, alanlarda ve cuntacıların karşında duruyor. 15 Temmuz kalkışmasının hain ve kanlı aktörleri, Yeniden Büyük Türkiye’de darbelere asla fırsat verilmeyeceğini anladı” diye konuştu.
 


Yalçın ve beraberindeki heyet, Memur-Sen üyesi 4/C’li Bülent Çelikkol’u evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen