Haber
2010-03-08 06:20:38
Milletimizin Basi Sag Olsun

Elazig’in Karakoçan Ilçesi Basyurt Köyü’nde meydana gelen 6.0 büyüklügündeki depremde 41 kisi hayatini kay-betmis, 50'nin üstünde kisi de yaralanmistir. Depremde haya- tini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina ve milletimize bassagligi diliyoruz.

 

Yakin geçmiste, Gölcük, Düzce ve Afyon, ondan önce Erzurum ve Erzincan depremlerinde birlik ve beraberligini ortaya koyan milletimiz, depremin açtigi yaralari sarma konusunda da ayni kadirsinasligini gösterecektir. Devletimiz de gerekli tedbirleri alarak, vatandaslarina sefkat elini uzatacaktir.

 

Ancak, her deprem sonrasi; ‘bassagligi mesajlari ve gerekli tedbirler alinacaktir’ sözlerinin havada kaldigi görülmektedir. ‘Deprem degil, bina öldürür’ gerçegi dogrultusunda gerekli çalismalar, yeni acilar yasanmadan yapilmalidir. Basina gelen kaza ve musibetlerle dogal afetler karsisinda sabir göstermesini bilen insanimizin bu sabrinin sinirlari da zorlanmamalidir. Dünya ölçeginde orta siddet olarak adlandirilan bir seviyedeki deprem, maalesef ülkemizde büyük kayiplara yol açmaktadir. Özellikle deprem bölgelerinde bina güvenligi açisindan gerekli çalismalar yapilmalidir. Mevcut yapilarin güçlendirilmesi çalismalarina hemen baslanmasi gerekirken, yeni yapilarda depreme dayanikli standartlar getirilmelidir.  

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen