Haber
2011-07-30 07:24:10
Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’i Makaminda Ziyaret Ettik

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer'e ‘hayirli olsun’ ziyaretinde bulundu.

 

Milli Egitim Bakanligi'nda yapilan ve bir saat süren görüsme, basina kapali olarak gerçeklesti.

 

Egitim sorunlarinin konusuldugu görüsmeden, sorunlarin giderilmesi için Milli Egitim Bakanligi ve Sendikalar arasindaki isbirliginin çok büyük önem arz ettigi sonucu çikti.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’le yaptigi görüsmede, Bakan Dinçer’den, Kurum Idari Kurulu (KIK) kararlari ve ögretmen atamalariyla ilgili sözlü taleplerde bulundu. Gündogdu, daha önce KIK’te alinan kararlarin hayata geçirilmesinde geç kalindigini belirterek KIK kararlarinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Agustos’ta yapilacak ögretmen atamalari için de talepte bulunan Gündogdu, 100 binin üzerinde olan ögretmen açiginin bir nebze de olsa kapanabilmesi için Agustos’ta yapilacak ögretmen atamalarinda, ögretmen atama sayilarinin arttirilmasini talep etti. 

 

Genel Baskanimiz Gündogdu ayrica, doguda ögretmen bulundurmanin güç oldugunu ve bu sorunu halletmenin öncelikleri arasinda oldugunu belirten Bakan Dinçer’e, tesvik amaçli pozitif ayrimcilik yapilarak ücret artirimina gidilmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Milli Egitim Bakani Dinçer de konusmasinda Bakanligi ve sorunlari tanima asamasinda oldugunu ve Bakanligin bütün birimlerinden yerinde brifing alarak sorunlari tespit etmeye çalistigini belirterek, kisa-orta ve uzun vadede çalismalar yapacaklarini, bu noktalarda Egitim-Bir-Sen’in önerileri üzerinde de çalisarak bu sorunlari da gidereceklerini belirtti.

 

Bakan Dinçer, Bakanligin egitim politikalari belirlemede daha etkin görevler üstlenecegini, ayrica ögretmenlerimizin niteliklerinin arttirilmasi yönünde çalismalar yapilarak Milli Egitim Bakanligi’nda uzmanlasmaya gidilecegini söyledi.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da hazir bulundugu ziyarette, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Bakan Dinçer’e Egitim-Bir-Sen’in yayinlarindan olusan bir set hediye etti.

 

 Egitim ve Egitim Çalisanlarinin Sorunlarina Dair Bakan Dinçer'e Sunulan Talepler

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen