Haber
2011-11-16 06:28:43
Milli Egitim Bakanligi Bakan Yardimcisi Orhan Erdem’i Ziyaret Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genel Yönetim Kurulumuz ile birlikte Milli Egitim Bakanligi Bakan Yardimciligi’na atanan Orhan Erdem’e ‘hayirli olsun’ ziyaretinde bulundu. 

Gündogdu, ögretmenlerin, ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disinda tutulmasinin ögretmen ve ögretim elemanlarini devletten alacakli hale getirdigini belirterek, bu konuda Bakanligin aktif rol almasi gerektigine iliskin rahatsizlik ve talebi dile getirdi.

 

Ögretmenlerin ve Ögretim Elemanlarinin Ek Ödemede Kapsam Disi Birakilmis Olmasini Kabul Etmemiz Mümkün Degil

Gündogdu, 666 sayili KHK ile yapilan düzenlemeye deginerek, “KHK’da yer alan esit ise esit ücret kapsaminda, farkli bakanliklarda esdeger kadrolarda çalisanlarin maaslarinin ayni düzeye yükseltilmesi talebimize yer verilirken, farkli bakanliklarda muadili olmadigindan yola çikilarak ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disi birakilmis olmasi, Milli Egitim’de hiyerarsik yapiyi bozmus ve ögretmeni, hizmetli-memur arasinda konumlandiran bir ücret politikasini ortaya çikarmistir” dedi.

Bu durumu kabul etmelerinin mümkün olmadigini belirten Gündogdu, “Toplu sözlesme masasinin en önemli maddesi süphesiz bu olacaktir. Bakanligin da kendi çalisanlarinin mali durumunun düzeltilmesinde aktif rol almasini bekliyoruz” seklinde konustu.

 

‘Bagis Sorusturmasi’ Yöneticileri Huzursuz Etmistir

Milli Egitim Bakanligi’nin, tasra teskilati ve okullariyla birlikte degerlendirildiginde, devasa bir kurum oldugunu söyleyen Gündogdu, sunlari söyledi:

“Fakat egitime ayrilan bütçeden okullara müstakil bütçe gönderilmedigi için okullarimiz okul idarecileri tarafindan omuzlanmaktadir. Okul aile birlikleri araciligiyla velilerden alinan bagislarla bir taraftan hizmetli memur sikintisi giderilirken, diger taraftan okulun rutin ihtiyaçlari karsilanmaya çalisilmaktadir. Yillardir devam eden, bizim de sendika olarak sikâyetçi oldugumuz, egitim çalisanini okullarda tahsildar durumuna düsüren bu durum, okul yöneticilerinin ayibi degildir. Yöneticilerin görevlerini yapmasina firsat birakmayan bu mali problemin Bakanlik tarafindan anlasilmasini beklerken, kayit döneminde yöneticilere reva görülen bagis sorusturmasi uygulamasi, egitim yöneticilerini son derece huzursuz etmistir. Bakanlik adina, asli görevleri olmadigi halde, tahsildarlik yaparak okulu sirtlanan yöneticilerin onuru zedelenmistir. Bakanligimizin, okullarin nasil zor durumda ayakta tutuldugunu ve yönetildigini bizzat yerinde görmesini ve yöneticilerimizi anlamasini bekliyoruz.”

 

Subat’ta Özür Grubu Tayini Bekleyenlerin Çigliklari Duyulmalidir

“652 sayili KHK’da ögretmenlerin özür grubu tayin hakkinin yilda bir kez olarak sinirlandirilmasinda isin insani boyutu ihmal edilmistir” diyen Gündogdu, “Ögretmenlerin özür durumu tayinlerinin yilda bir defaya indirilmesinde geçici madde ile Subat’ta yapilacak özür grubu tayinlerine istisna taninmamis olmasi kabul edebilecegimiz bir uygulama degildir. Hayatlarini, ara dönemde özür grubundan tayin isteyecek sekilde planlayan ögretmenlerimiz su an perisan durumdadirlar. Bakanligin, bu tip hayati durumlarda, egitimin en önemli paydasi olan sendikalarla masa etrafinda bulusmasi ya da düzenleme öncesi sendikalarin taleplerini almasi, Bakanligin da isini kolaylastiracaktir. Su anki fiili durum bir an önce çözülmeli ve ara dönemde özür grubundan tayin bekleyen ögretmenlerin çigligi duyulmalidir” diye konustu.

 

Bakan Yardimcisi Orhan Erdem ise, Egitim-Bir-Sen’in ziyaretinden memnuniyet duydugunu dile getirerek, heyetimize tesekkür etti.  Erdem, Bakan Yardimciligi görevi süresince, temel meselesinin, egitimcilerin mesleki sorunlarinin giderilmesi, motivasyonlarinin yüksek tutulmasi için çaba göstermek olacagini kaydetti.

Erdem, “Bu süreçte, birlik ve beraberlik içerisinde, egitimdeki sorunlara çözüm bulma adina sendikalarla birlikte hareket edecegiz. Bu konuda teklifleriniz ve önerileriniz benim için son derece önemlidir” diyerek sözlerini tamamladi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen