Haber
2009-05-28 07:19:16
Milli Egitim Bakanligi’nda Yetkiliyiz

14 Subat 1992’de Merhum Mehmet Akif Inan ve arkadaslari tarafindan; çalisanlarin ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin gelistirilmesine, Türkiye’nin demokratiklesmesine, sivillesmesine ve özgürlesmesine katki sunmak amaciyla kurulan Egitim-Bir-Sen, o günden bu yana kurulus amacina uygun olarak ortaya koydugu sendikal vizyonunun egitim çalisanlarinca da benimsenmesi sonucunda istikrarli bir büyüme trendini sürdürmüstür.

 

2001 yilinda kabul edilen 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’na göre ilk olarak 2002’de imzalanan mutabakat metinleriyle saglikli olarak takip edilebilen üye sayilarina göre Egitim-Bir-Sen üye sayisini her yil arttiran tek sendika olma özelligini tasiyor. Büyümemizi bu yil yüzde 20 olarak gerçeklestirirken, 24 bin yeni egitim çalisaninin aramiza katilmasiyla üye sayimiz genelde 151.612’dir. Bu üyelerimizden bir kismi su an asker, bir kismi ücretsiz izinde, bir kismi da üniversite, Kredi Yurtlar ve TODAIE üyeleridir. Milli Egitim Bakanligi’nda ise 137.464’tür. Bu sayiyla Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika unvanina kavustuk. Bunda teskilatimizin bütün birimlerinin payi vardir. Il teskilatlarimizi, ilçe teskilatlarimizi, isyeri temsilcilerimizi ve üyelerimizi tek tek kutluyor, hepsine tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyoruz.

 

Egitim-Bir-Sen, Milli Egitim Bakanligi genel mutabakatina göre yetkili sendika olmustur. Kredi Yurtlar Kurumu ile üniversitelerde ise kayda deger bir büyüme oranina ulasmis ve bazi üniversitelerde yetkiyi almistir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na bagli birimlerde 81 ilde de önemli bir üye artisi saglanmistir. En çok üyeye sahip oldugumuz il sayisi 2006’da 16, 2007’de 24, 2008’de 30 iken, bu yil 36 olmustur.

 

Egitim çalisanlarinin, sendikamizin durusunu, misyonunu, vizyonunu ve çalismalarini takdir etmeleri bizlere yeni sevkler, heyecanlar asilamistir. Bu sevk ve heyecan, Egitim-Bir-Sen’i önümüzdeki dönemde insallah Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi yapacaktir. Sendika olarak, MEB’de yetkiyi alarak ilk adimi gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Egitim-Bir-Sen, egitim çalisanlarinin teveccühüyle MEB’de aldigi yetkiyi en iyi sekilde degerlendirecek, Kurum Idari Kurulu’nda egitim çalisanlarinin sorunlarini gündeme getirerek, bunlara çözüm bulmak için olmasi gerekenin en iyisini yapacaktir.

 

Yillardir elinde bulundurdugu yetkiyi, pasif bir sendikacilik yaparak heder edenler; basarisizligini, bize satasarak gizlemeye çalisanlar, egitim çalisanlarinin haklarini savunmanin ve sendikaciligin nasil yapildigini ve yapilmasi gerektigini göreceklerdir.

Bugüne kadar yetkili olmadigi halde etkili bir sendikacilik yapan ve bu etkinligini MEB’de yetkiyle taçlandiran Egitim-Bir-Sen, daha da büyüyecek ve insallah önümüzdeki yil genelde de yetkili sendika olacaktir.

 

Memur-Sen’e bagli diger sendikalarimiz da bu yil azimsanmayacak oranda büyüdüler. Kardes sendikalarimizi bu basarilarinda dolayi, özellikle bu sene yetkiyi alan Saglik-Sen mensuplarini kutluyoruz.

 

Tüm arkadaslarimizi, genel yetki için bugünden itibaren daha bir sevk ve azimle çalisacaklarina olan inancimizla kutlar, Memur-Sen camiasina basarilar dileriz.

 

 MEB tarafindan gönderilen Yetkili Sendika Bildirim Yazisi 

 Mutabakat Metni Için Tiklayiniz

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen