Haber
2013-04-22 07:38:42
Milli Güvenlik Dersinde Dindarları Fişlediler

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 28 Şubat sürecinde Milli Güvenlik Dersi’ne giren komutanların yüzde 99’unun, okullardaki dindar insanları fişlemek için derse girdiğini söyledi.

Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği tarafından tertip edilen “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılmasını istediklerini ve bu yönde çok çaba harcadıklarını belirten Gündoğdu, “28 Şubat sürecinde Milli Güvenlik Dersi’ne giren komutanların yüzde 99’u öğretmenlerin, öğrencilerin, hizmetlinin komutanıydı. Kim başörtülü, kim Allah’tan bahsediyor, kim namaz kılıyor? Bunlar fişleyerek okulları kışlaya döndürdüler. Biz ‘okullar kışla değildir; eğitimin, bilimin, özgürlüğün yuvası olmalıdır’ dedik. Askerin işi teröriste haddini bildirmektir. ‘Milli Güvenlik Dersi’ni tarih öğretmenleri olarak çok iyi anlatırız’ diyerek buna karşı çıktık ve bu dersin kaldırılmasını sağladık” dedi.

Müfredata Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin konulması konusundaki düşüncelerini de paylaşan Gündoğdu, “Bu ülkenin çoğunluğu Müslüman ama düne kadar 12 yaşına gelmeyen bir çocuk camiye ayak basamıyordu. Allah’a hamd olsun, 18. Milli Eğitim Şurası’nda Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin okullarda seçmeli olarak okutulmasının önünü açan önergeye imza attım ama ben bu imzayı atarken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarını kastetmiştim. O günün Milli Eğitim Bakanı da tir tir titriyordu, ben o önergeyi verirken. Hiç askeri okullar aklıma gelmemişti. Şimdi peygamberinin ismini taşıyan peygamber ocağına da olması gereken din eğitimi geliyor. Allah’a hamdolsun” şeklinde konuştu.

Laiklik ile ilgili görüşlerinin yanlış yorumlandığını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: “Laiklik, bizim Fransa’dan ithal ettiğimiz bir kavramdır. Laikliğin kelime olarak kendisine düşman değilim ama Sütçü İmam’ın üniversitesinde başörtülü kızı okutamıyor ve okumasını laiklik gerekçesiyle yasaklayıp Fransa’ya sürgün ediyoruz ve Fransa’da, laikliğin doğduğu yerde, bu kızımız özgürce üniversiteyi okuyabiliyorsa, bu laiklik tanımıyla benim anlaşmam mümkün değil. Bu ülkenin millet meclisinde 411 milletvekilinin, ‘başörtülü kızlar üniversitede özgürce okusun’ kararını Anayasa Mahkemesi’nin yedi cübbelisi laikliğe aykırı bulup çiğniyorsa, bu, Türk milleti adına verilmiş bir karar değildir, Türk milletine rağmen verilmiş bir karardır. Bu laikliği de tanımıyorum. Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede başörtülü milletvekili seçilen Merve Kavakçı, milletvekili seçildiğinde başbakanı ve bakanları tarafından iç tüzük bahanesiyle haddi bildiriliyor ve Belçika meclisinde bizim Merveler ayakta alkışlanıyorsa, bu, laikliğin Türkiye’de Müslüman’ı dövmenin sopası olarak kullanılması demektir; laikliğin, dinsizlik üzerinden anayasanın dinine dönüştürülmesi demektir. Ya anayasadan çıkarılsın ya da adam gibi tanımı yapılsın. Dindarın dindarlığının, ateistin ateistliğinin teminatı olacak şekilde.”

Medeniyet değerlerinin ortaya konulması sırasında bir medeniyet farklılığının da altını çizmek gerektiğini söyleyen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel bir kentimizdeyiz. Türkiye’de sendikacılık yapıyoruz. Demokrasi istiyoruz. Demokratikleşme istiyoruz. Çözüm istiyoruz. Terör belasından kurtulmak istiyoruz.”

Programın sonunda Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’ya bir plaket takdim ederken, Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Felaytun Gönç ise Gündoğdu’ya portresini hediye etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen