Haber
2014-12-26 06:52:44
Milyonlarca Yetim Yardımımıza Muhtaçtır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesiyle ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Milyonlar yetim yardımımıza muhtaçtır” dedi.

 

Yetimlere karşı sorumlulukları bulunduğunu kaydeden Yağcı, “Öğrencilerin, minik yüreklerin iyiliği artırmak adına devasa abideler oluşturacağı bu projede öncü olarak, duyarlı insanları teşkilatımız vasıtasıyla harekete geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda bir program düzenlendi.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, Okul Müdürü M. Fatih Zengin, il milli eğitim müdürlüğü ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile öğrencilerin katıldığı bir program, İHH Ankara Yetim Birimi Sorumlusu Orhan Demirel’in yetim projesiyle ilgili sunumuyla başladı.

 

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, paydaşı oldukları ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine çok önem verdiklerini ifade ederek, “Savaşlar sadece bir milleti yok etmiyor, geriye boynu bükük yetim çocuklar da bırakıyor. Irak, Gazze, Filistin, Suriye ve Doğu Türkistan’ın yanı sıra Hindistan, Afganistan, Pakistan, Çeçenistan, Arakan, Mali, Somali, Endonezya, Nijerya ve Güney Afrika gibi ülkelerde çeşitli nedenlerden dolayı milyonlarca çocuk annesiz babasız kalmış ve bunlar bizlerin yardımına muhtaçtır” şeklinde konuştu.

 


 

Projeye Sahip Çıkmak Asli Sorumluluğumuzdur

 

Yetim projesine sahip çıkmanın, hayırda yarışan sınıflar kervanına katılmanın Müslümanların asli sorumluluğu olduğunu kaydeden Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetimler Allah’ın bizlere emanetidir. Onları himaye etmek, ellerinden tutmak, ihtiyaçlarını gidermek, mallarını korumak, haklarını gözetmek, tahsil ve terbiyeleri ile ilgilenmek, büyüyüp gelişmesi için gayret göstermek boynumuzun borcudur.”

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile birlikte “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi için güç birliği yaptıklarını dile getiren Teyfik Yağcı, “Yetimlere karşı hepimizin sorumlulukları var. Bu çalışmamız, sosyal sorumluluk kapsamında ele alınması gereken çok önemli bir projedir. Öğrencilerin, minik yüreklerin iyiliği artırmak adına devasa abideler oluşturacağı bu projede öncü olarak, duyarlı insanları teşkilatımız vasıtasıyla harekete geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.




 

Hedeflerinin, bu yıl 50 bin yetimi 50 bin sınıfla buluşturmak olduğunu vurgulayan Yağcı, ilgi ve hassasiyetlerinden dolayı Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

 

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır da bir konuşma yaparak, duyarlı insanları projeye destek vermeye çağırdı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen