Haber
2009-12-02 06:20:06
Minare Oylamasi Ortaçag Zihniyetinin Hortlamasindan Beterdir

Inançlarin sembollerini kullanip kullanmama, o dinin men- suplari tarafindan verilecek bir karardir. Bu hakkin kullanimi, baska bir dinin mensuplarina sorulmak sekliyle, oylamaya tabi tutulamaz. Inanç özgürlügü, evrensel bir hak ve özgürlüktür.

 

Isviçre’de minare yapilip yapilmamasinin halkoyuna sunulmasi, Ortaçag zihniyetinin hortlamasindan beter bir durumdur. Dünya barisinda onulmasi zor yaralar açabilecek bu talihsiz oylamanin sonucu, medeniyetler ittifakinin konusuldugu bir dönemde Isviçre için de oldukça agir olabilir.

 

Bir baska dine mensup ülkede kiliselerin çanlarinin oylamaya sunulmasi nasil anlamsiz ve akilci bir dayanaktan yoksunsa, camiye minare yapilmasinin oylamasi da ayni sekilde akil ve mantikla bagdasmayan, çagdisi bir uygulamadir.

 

Biz, cami, havra ve sinagogun yüzyillarca ayni cadde içinde var olabilecegini kanitlamis bir medeniyetin mensuplariyiz. Ülkemizde diger dinlere gösterilen hosgörünün, diger din mensuplarina gösterilen sayginin aynisini bizim de isteme ve bekleme hakkimiz vardir.

 

Isviçre halki ve hükümetinin bu utanç verici kararlarindan en kisa sürede vazgeçeceklerini umuyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen