Haber
2010-01-06 06:20:17
Misir Büyükelçiligi’ne Siyah Çelenk Biraktik

“Filistin’e Yol Açik” konvo- yuna müdahaleyi protesto için Misir’in Ankara Büyük- elçiligi’ne siyah çelenk bi- raktik.

 

Memur-Sen’e bagli sendi- kalarin baskanlari, yönetim kurullari ve üyelerin katilimiyla Misir Büyükelçiligi binasi önünde gerçeklestirilen pro- testo eyleminde Misir, Israil ve Amerika aleyhine sloganlar atildi.

 

Burada bir konusma yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Israil’in vahsetiyle bas basa birakilan Gazze’nin izolasyonunu protesto için 6 Aralik’ta Londra’dan yola çikan “Filistin’e Yol Açik” konvoyuna Misir Hükümeti’nin insanlik disi muamelelerde bulunmasini kinadi. Ingiltere’nin, konvoyun kendi ülkesinden geçisine izin verdigini ifade eden Gündogdu, “Müslüman bir ülke olan Misir’in insani amaçlarla Gazze’ye ulasmak isteyen konvoyu engellemesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

 

Gündogdu, Israil’in Gazze’de yaptiklari ile Misir’in El Aris Limani’nda yaptiklari arasinda fark görmediklerini kaydetti.

 

Misir Zalimin Degil Mazlumun Yaninda Yer Almalidir

Yanlarinda insani yardimdan baska bir sey bulunmayan 17 ülkeden 500 kisinin katilimiyla olusan konvoyun Misir devlet yetkililerinin Gazze’ye girmesine izin vermemesini ve kolluk kuvvetleri tarafindan zor kullanilarak konvoydakilerin tartaklanmasini insanlik ayibi olarak gördüklerini vurgulayan Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Memur-Sen olarak Misir hükümetine, Gazze’de yasanan insanlik dramina dünya kamuoyunun dikkatini çekmek isteyen konvoyu engellememesi, konvoya karsi isledigi insanlik ayibina son vermesi çagrisinda bulunuyoruz. Misir’in Israil’le ayni çizgide bulusmasini anlamak mümkün degildir. Magdur edilenin magdur olani anlamasi beklenirken, tam tersine magdur edenle birlikte hareket etmesi ancak hastalikli bir ruh halinin ifadesidir. Tüm insanligin yüregini sizlatan ve her inançtan, her milletten insanlik adina tehlike olan Israil dünyada yalnizlasirken, Misir’in Israil çikarlari tarafinda yer almasi utanç verici bir tavirdir. Misir’in bu tavri, zulmün destekçisi ve yandasi oldugunu göstermektedir.”

 

‘Mübarek Konvoya Eslik Etsin’

“Bu siyah çelenk, Gazzelilerin acisini yüreklerinde yasayan Misir halkina degil, halkinin duyarligina sahip olamayan Misir devlet yetkililerinedir” diyen Gündogdu, “Misir halkina sesleniyoruz: ‘Filistin’e Yol Açik’ konvoyunu engelleyen devlet yetkililerine tepkilerini eyleme dönüstürsünler ve hükümetin kapattigi Filistin yolunu açsinlar” seklinde konustu.

 

Gündogdu, Misir Devlet Baskani Hüsnü Mübarek’in konvoyun Gazze’ye girisine izin vermesini, hatta konvoya eslik etmesini istedi.

 

Birlesmis Milletler’e de (BM) çagrida bulunan Gündogdu, “Insanligi ayakta tutmak disinda hiçbir amaci olmayanlarin baslattigi ‘Filistin’e Yol Açik’ konvoyunu, varlik sebebi dünya ölçeginde barisi saglamak olan BM, Misir’in bu tavrini sona erdirecek karar ve uygulamalari hayata geçirmelidir. BM’nin, Gazze’deki mazlumlarin ihtiyaç duydugu insanî yardimin ulasmasinin sorumlulugunu üst- lenmesini bekliyoruz. Türkiye bölgenin lider ülkesi konumuna uygun olarak Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Iran gibi güçlü ülkeleri harekete geçirerek Misir’i insanlik disi bu tavrindan vazgeçirmelidir. Bu vesile ile Gazze’ye yardim ve insanlik kervanina yol vermeyen Misirli yöneticileri siddetle kiniyoruz. Yaptiklarinin hiçbir insanlik degeri ile bagdasmadigini ve kendileri adina bir utanç oldugunu belirtmeyi tarihi görev sayiyoruz” diye konustu.

 

Gündogdu, daha sonra Misir Büyükelçiligi önüne siyah çelenk birakti.

Eyleme, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen