Haber
2023-10-16 09:51:21
Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası ile eğitim ve iş birliği anlaşması imzaladık

Eğitim-Bir-Sen, Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası ile eğitim ve iş birliği anlaşması imzaladı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu, Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası Genel Başkanı ve İşçiler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hişam Rıdvan ve sendikanın yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ali Yalçın, sendika olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Uluslararası sendikal dayanışmaya önem verdiklerini belirten Yalçın, “Şimdiye kadar birçok ülkenin eğitim sendikasıyla iş birliği ve eğitim protokolü imzaladık. Bugün de Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası ile iş birliği yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mesafeler uzak olsa da insanları yakınlaştıran, aralarındaki dayanışma ve iletişimdir. Dillerimiz farklı olsa da insanlık ortak paydasında ve sendikal mücadele çerçevesinde birlikte hareket edebiliriz. Otuz bir yıldır hak ve özgürlük için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emek için, ekmek için, onur ve haysiyetimiz için, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını iyileştirilmesi, insanca yaşayabilecekleri bir gelire kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Siyonist İsrail’in Gazze’de giriştiği soykırıma da değinen Yalçın, işgalci rejimin karşısında, mazlum Filistin halkının, açık cezaevine çevrilen, yakılıp yıkılan Gazze’nin yanında olduklarını kaydetti.

Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası Genel Başkanı ve İşçiler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hişam Rıdvan ise, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Eğitim-Bir-Sen ile sendikal ilişkilerini geliştirmek, ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi.

Gazze için yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Rıdvan, üyelerinden gelen yardımları Filistinlilere ulaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ali Yalçın ve Hişam Rıdvan, konuşmaların ardından eğitim ve iş birliği protokolünü imzaladı.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen