Haber
2010-01-06 06:20:16
Misir’i Kiniyoruz

Gazze’ye giden ‘Filistin’e Yol Açik’ yardim konvoyundaki araçlarin geçisinin engellen- mesi ve Misir emniyet güçlerinin konvoydakilere mü- dahalesi, Israil zulmü altinda inleyen mazlum Filistin halkina ihanettir. Yillardir Israil’e usaklik eden Misir’i, bu insanlik disi tavrindan dolayi kiniyoruz.

 

1967 Arap-Israil Savasi’nda agir yara alarak geri çekilen ve bu savasin travmatik etkilerini bir türlü üzerinden atamayan Misir yönetiminin Israil’den degil, baristan, kardeslikten ve Israil devlet terörüne maruz kalan Filistinlilerden yana tavir almasi gerekir. Ancak Misir, mazlum Filistin halkiyla dost olmayi seçmek yerine duvar örmeyi, sinirlarini kapatmayi tercih ederek, Filistin Özgürlük Konvoyu’na saldirmayi tercih etmistir. Isin aci tarafi ise, Müslüman Misir halkinin da bu vahset karsisinda sessiz kalmasidir.

 

Misir’in bu tavri karsiliksiz kalmayacak ve Müslümanlarin vicdaninda mahkûm olacaktir. Egitim-Bir-Sen olarak, mazlum Filistin halkina yardim etmek ve onlara destek olmak amaciyla yola çikan konvoyun geçisini engelleyerek, konvoydakilere tasli saldirida bulunan polise bu yönde talimat veren Misirli yöneticileri kiniyor, Filistinli kardeslerimizin yaninda oldugumuzu bir defa daha ifade ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen