Haber
2013-10-10 07:43:27
Mısır'daki Darbeyi Yüzüncü Gününde Protesto Ettik

Genç Memur-Sen ve Rabia Platformu üyeleri, Türkiye genelinde Mısır’daki askeri darbenin 100. gününde basın açıklaması yaparak, darbecileri protesto etti.

Birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşın da katıldığı Ankara Abdi İpekçi Parkı’ndaki eylemde, “Ankara’dan Mısır’a bin selam”, “Paşaların tankı yıldıramaz halkı”, “Defol Sisi, seninleyiz Mursi” sloganları atıldı ve yeni bir dünya çağrısı yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu’nun da katıldığı eylemde, Rabia Platformu adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Ankara Şube Başkanı Ali Yaz, Mısır’da halkın oyuyla seçilmiş hükümete karşı yapılan darbenin yüzüncü gününü tamamladığını hatırlatarak, “Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sesiz kalmakta ısrar ediyor” dedi.

Darbecilerin, dünyanın sesiz kalmasından dolayı daha da güçlendiğinin altını çizen Yaz, “Darbeciler, demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır’da sadece darbe karşıtları değil, insanlık ölüyor. Dünya ses çıkarmazsa, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek” şeklinde konuştu.


 

Batılı Ülkeler Yüz Gündür Israrla Üç Maymunu Oynuyor 

Dünyanın en eski medeniyetlerinden olan Mısır’da hukuka, insan haklarına, adalete ve vicdanlara aykırı cuntanın yüz gündür keyfi ve zalimane bir şekilde ülkeyi yönettiğini söyleyen Yaz, şunları söyledi: “3 Temmuz’da Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbecilerin akıttıkları kana, ölümle tanıştırdıkları binlerce masum cana yüz gündür ısrarla gözlerini kapıyor.”

Batı’nın Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da ve birçok İslam ülkesinde kan döktüğüne dikkat çeken Ali Yaz, “Demokrasi havariliğini kimseye kaptırmayan Batılı ülkeler, hak, özgürlük ve insan onurunu aktivistliğini tekeline alan sözde aydınlar, bağımsız ve tarafsız medya manifestoları kaleme almakta mahir gazeteciler, Mısır’da demokrasinin, sivil halkın katledilmesi karşısında tam yüz gündür ısrarla üç maymunu oynuyorlar” diye konuştu.

“Vicdanı olan herkesi, mezhebi ne olursa olsun, darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya davet ediyoruz” diyen Yaz, yeni bir dünya kurulması için bütün insanların barışçıl tavır içinde inançlara saygılı, her türlü ayrımcılığa son vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu direnişlerin, Mısır’daki darbecileri alaşağı edeceğini ve soylu bir zaferle sonuçlanacağını vurgulayan Yaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mısır’da yüz gündür hüküm süren zulme isyan eden biz gençler kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz. Rabia Kuşağı olarak bizler; daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen