Haber
2015-12-12 06:59:36
Moritanya'da yetimlerle bir araya geldik

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Moritanya’da bulunan Alkhayr Vakfı’nda yetimlerle bir araya geldi.

İHH’nın paydaşı, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları (İDBS) üyesi olan Alkhayr Vakfı’nda gerçekleşen yetim buluşmasında konuşan Ali Yalçın, dünyada doğal afetler, felaketler, savaşlar ve kazalar sebebiyle çok sayıda acının yaşandığına dikkat çekerek, “Acıların en zor olanını ise yetim kalan çocuklar çekmektedir. Yetimlere sahip çıkmak insanlığımızın gereğidir. Biz sahip çıkmazsak, yetimler, onları sermaye olarak gören kötü niyetli şebekelerin eline düşerler. Biz bu sorumluluğu almazsak, çocuklarımız misyonerlerin tuzağına düşerler. ‘Evdeki yangını söndürürüm ama komşudaki yangına karışmam’ diyerek sorumluluktan kaçamayız. Unutmayalım ki, yetimler, anne-babası ölünce değil, onlara sahip çıkmadığımız zaman yetim kalırlar” dedi.

Yetim gülerse dünya güler

İHH gibi yetimlere sahip çıkan sivil toplum kuruluşlarının önemini burada daha fazla gözlemlediklerini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Yetim gülerse dünya güler. Biz buradan hareketle gücümüz yettiği oranda dünya mazlumlarına, yetimlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama bunlar yeterli değil, bütün insanlığı harekete geçirecek eylemler yapmalıyız. Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’de ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Haz ile hız arasına sıkışan çağımız insanına bu tür organizasyonlar nefes alma fırsatı sunuyor.”

 

 

Ali Yalçın, uluslararası kalite standart belgesine sahip, arşiv sistemi ve uluslararası ilişkileri bakımından Moritanya’da önemli bir işlev gören Alkhayr Vakfı yetkililerine, yetimlere sahip çıkma konusunda gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.

Yetim buluşmasında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin de yer aldı. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen