Haber
2012-10-05 07:32:14
Mücadelemiz Hak ve Özgürlük Merkezlidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, kamuda basörtülü görev yapmayi mümkün kilan, Meclis’te basörtülü kadinlarin yer almasini saglayan, kadinlarin basörtüsüyle egitim hakkindan yararlanmasina imkân veren ve bütün bunlari teminat altina alan yasal ve anayasal düzenlemelerin milletin hakli ve ortak beklentisi oldugunu söyledi. Gündogdu, “Mücadelemiz hak ve özgürlük merkezlidir” dedi.

Istanbul 4 No’lu Subemizin Maltepe Ali Usta Tesisleri’nde yapilan divan toplantisina katilan Gündogdu, sendikal mücadelenin tarihçesini özetledikten sonra güncel konulara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Hz. Musa’yi, Hz. Isa’yi sevdigini söyleyenlerin Peygamberimiz Hz. Muhammed’e dil uzatmalarinin tesadüf olmadigini ifade eden Gündogdu, “Kapitalizmi siyonizmin sponsoru olarak görenler, Peygamberimize hakaretten geri durmuyor. Ortadogu’da Arz-i Mev’ud emellerini gerçeklestirmek için Sii-Sünni kargasasi-çatismasi çikartmak istiyorlar. Tarihte ilk irkçi terörist seytan, ilk hasis de Kabil’dir. Bugün Kabil’in misyonunu üstlenenleri düsündügümüzde, sendikalarin misyonunu daha iyi anlariz” seklinde konustu.

Konusmasinda toplu sözlesme sürecine de deginen Gündogdu, söyle devam etti: “Halki ve ögrencileri cezalandirmak için eylem yapmadik. Bunu, bizi mecbur edenleri mahcup etmek için yaptik. Maliye Bakani Mehmet Simsek diyor ki, ‘Ahmet Bey, yüzde 50 oy almisiz. Memur maaslarini biz belirleyemeyecek miyiz? Memura zam yaparsak yatirimlar durur. Köylünün yolunu yapamayiz.’ Memura sasi bakiyor. Diger taraftan da zamlar firtina gibi yagiyor.”

“Sendikalar üyesinin hak ve menfaatleri için vardir” diyen Gündogdu, mücadelelerinin hak ve özgürlük merkezli oldugunu vurguladi.

Bundan sonra yapmalari gerekenleri de anlatan Gündogdu, 231 bin olan üye sayimizin 280 bine çikarilmasi, Genç Memur-Sen Projesi’nin hayata geçirilerek 35 yasin altindakilerin bu projenin kapsamina alinmasi, devlet dairelerinde ve Meclis’te basörtüsü serbestliginin saglanmasi için çalisacaklarini kaydederek, “Kadin-erkek esitligine yönelik çalismalar kayda deger olmasina ragmen kadin-kadin esitliginin saglanmasi bakimindan bir ilerleme saglanamadi. Bu çerçevede kamuda basörtülü görev yapmayi mümkün kilan, Meclis’te basörtülü kadinlarin yer almasini saglayan, kadinlarin basörtüsüyle egitim hakkindan yararlanmasina imkân veren ve bütün bunlari teminat altina alan yasal ve anayasal düzenlemeler, milletin hakli ve ortak beklentisidir. Bu arada ek ödeme talebimizde de israr ediyoruz” seklinde konustu.

 

Ögretmenlerin Yeni Sorunlar Yasamamasi Için Gayret Gösterecegiz

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, divan üyelerinin çesitli konulara iliskin sorularini cevapladi.

Çakirci, yeni dönüsen Anadolu liselerinde halen çalisan sinav kazanmis olan ögretmenlere öncelik taninmasi, digerlerinin de hizmet puanina göre öncelik taninarak ayni okullarda devam etmeleri yönündeki görüslerini bakanliga ilettiklerini hatirlatarak, “Bu konuda Bakanlik yetkilileriyle görüsmelerimizi sürdürecegiz. Ögretim yili ortasinda yeni sorunlarin, yeni magduriyetlerin yasanmamasi için gereken gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Uzun ve Zahmetli Bir Yolda Oldugumuzun Farkindayiz

Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz ise, insanca yasamak, hakça paylasmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Uzun ve zahmetli bir yolda oldugumuzun farkindayiz. Tüm yasaklarin kalkmasi, özgürlüklerimizi kazanmak için yeniden bedel ödemeye haziriz. Sube yönetimi olarak eksiklerimizi gözden geçirip startimizi verdik” dedi.

Toplantida, tayini çikan Sube Kadinlar Komisyonu Baskanimiz Huriye Dönmez’e Genel Baskan Ahmet Gündogdu tarafindan bir tesekkür plâketi takdim edildi.

Toplantiya, 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin yanisira Sube Disiplin Kurulu, Sube Denetleme Kurulu, Sube Kadinlar Komisyonu üyeleri, Adalar, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla ilçe temsilcilik yönetimleri katildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen