Haber
2011-06-04 07:23:30
Mücadelemiz Sonuç Verdi: ‘Sözlesmeliye Kadro’ Resmi Gazete’de Yayimlandi

Sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi için verdigimiz mücadele sonuç verdi. Sözlesmeli çalisanlarin kadroya alinmasi ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin 04/06/2011 tarihli mükerrer sayisinda yayimlandi.

 

6221 sayili Yetki Kanunu’na dayanilarak çikartilan 632 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Egitim Bakanligi bünyesinde 657 sayili Kanun’un 4/B maddesine göre istihdam edilen, basta ögretmenler olmak üzere, tüm sözlesmeli personel, hiçbir ön sart aranmaksizin memuriyet kadrolarina geçirilecektir.

 

Buna göre, Kanun Hükmünde Kararname’nin yürürlüge girdigi 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle sözlesmeli personel kadrolarinda çalismakta olanlar, otuz gün içinde memuriyet kadrolarina geçirilmek üzere kurumlarina yazili olarak müracaat edeceklerdir. Basvuru yapanlarin çalistiklari yerlere atanmasi kurumlarinca altmis gün içinde yapilacaktir.

 

Sözlesmeli personel olarak çalismakta iken KHK’nin yürürlük tarihi olan 04/06/2011 tarihinden önce askerlik, dogum, milletvekili seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrilanlardan ilgili mevzuatina göre yeniden hizmete alinma sartlarini kaybetmemis olanlar da ilgili madde hükümleri geregi kadroya geçirileceklerdir. Bu durumda otuz günlük basvuru süresi ile altmis günlük kurumlarinca atama süresi, yeniden hizmete alindiklari tarihten itibaren baslayacaktir. Örnegin, su an dogum izninde bulunan 4/B’li sözlesmeli personel eger 15/07/2011 tarihinde görevine dönecekse, bu kisi 15/07/2011 tarihiden itibaren 30 gün içinde yazili olarak basvuracak ve atanacaktir.

 

Memur kadrolarina atananlarin sözlesmeli personel pozisyonlarinda geçirdikleri hizmet süreleri, ögrenim durumlarina göre yükselebilecekleri dereceleri asmamak kaydiyla kazanilmis hak aylik derece ve kademelerinin tespitinde degerlendirilecektir.

 

Memur kadrolarina atanan sözlesmeli personele is sonu tazminati ödenmeyecek; sözlesmeli personelin önceden is sonu tazminati ödenmis süreleri hariç, is sonu tazminatina esas olan toplam hizmet süreleri, 5434 sayili Emekli Sandigi Kanunu uyarinca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabina yansitilacaktir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na devredilen Turizm Egitim Merkezleri’nde egitici-ögretici olarak yapan 4/B’li sözlesmeli personel de, 190 sayili KHK’ya ekli cetvelde yer aldiklari için bu KHK kapsaminda kadroya geçirilecektir.

 

04/06/2011 tarihi itibariyle mevcut sözlesmeli personelin memuriyet kadrolarina intikali nedeniyle bosalacak olan sözlesmeli personel kadrolari iptal edilerek, bu kadrolara yeni sözlesmeli personel alinmayacaktir.

 

Sözlesmeli Ayrimciligina Son Verilmesi Için Mücadele Verdik

Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik karari degerlendiren Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Her platformda kamudaki farkli istihdam türlerine karsi oldugumuzu söyledik, toplu görüsme masalarinin en önemli gündemlerinden biri haline getirdik. Bu ayrimciliga son verilmesini istedik. Basbakanimiz, en son 4. Olagan Genel Kurulumuzda yaptigimiz çagrimiza olumlu cevap verdi. Bugün de sözlesmelilere kadro yolunu açacak söz konusu Kanun Hükmünde Kararname yayinlandi. Bu, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in basarisidir” dedi.

 

Biz, Egitim-Bir-Sen olarak, sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi için mücadele verirken, malum sendika ise sözlesmelileri manipüle ederek, ‘Sözlesmeliye kadro sözü fos çikti’ diyerek kafalari bulandirmaya çalisti. Tek icraati gürültü çikarmak olan bu sendika simdi ne söyleyecek, çok merak ediyoruz.

 

 Kararnameyi görmek için tiklayiniz

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen