Haber
2012-05-11 07:30:39
Mücadelemizin Karsiligini Masada Alacagimizdan Kimsenin Süphesi Olmasin

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, egitimcilerin yillardir emeginin karsiligini alamadigini belirterek, “Hükümetten ek ödemeyi söke söke alacagiz” dedi.

Trabzon Subemiz, il divan toplantisini Ikram Sofrasi’nda gerçeklestirdi. Sube Baskanimiz Mehmet Kara’nin selamlama konusmasinin ardindan söz alan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, memur zammi konusunda hükümetle masada girdikleri mücadeleyi kazanacaklarini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü: “Ek ödemeyi bu hükümetten söke söke alacagiz. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin. Masada bu ayin sonunda 8 aydir verdigimiz mücadelenin karsiligini aldigimizi hep birlikte görecegiz. Bizim sloganimiz, yüzde 50 verdi Erbakan, sira sende Tayyip Erdogan.”

Kesintisiz zorunlu egitimin, 28 Subat’in en belirgin zulmü oldugunu kaydeden Bilgin, “Çocuklarimizi kizgin çarklarda ögüten o sisteme karsi durmak, bizim temel görevimizdi. Ne yapmistir 28 Subat’in kesintisiz egitimi? Yitik nesiller üretmistir! Geçmis ve gelecekten habersiz nesiller yetismesine neden olmustur. Sokaga insan yetistiren bir egitim sistemi idi o sistem. Yeni sistemle, Türkiye’de gerçek anlamda 28 Subat zulmünün getirdigi kisiliksiz dilsiz ve renksiz egitim sistemine son verdik. Filozofun dedigi gibi, ‘Samimi olmaya söz verebilirim fakat tarafsiz olmaya asla.’ Bizler tarafiz, sizler tarafsiniz” seklinde konustu.

 ILKSAN’da Aci Son Yaklasmaktadir

“ILKSAN yalanindan-batagindan-batakligindan kurtulmaliyiz, egitim çalisanlarini da kurtarmaliyiz” diyen Bilgin, söyle konustu: “1943’te kurulmus olan, her gelenin yedigi; yalanin, dolanin dizboyu oldugu ve geldigimiz noktada 1,1 milyar zarari olan, birilerinin cebine giden paradan bahsediyoruz. Düsünebiliyor musunuz, kadrolu çalisanlarinin yüzde 40’i birbiri ve yönetim ile akraba. Hantal, sistemsiz, adaletsiz liyakatsiz bir yapi. Kurumun 2005’te 5,8 milyon TL zarar ettigi, Ulus Ögretmenevi’nin büyük zarar ettigi, çesitli ahlaksizliklarin yasandigi, muhasebe kayitlariyla oynandigi, müfettis raporuyla tespit edilmis olmasina ragmen hiçbir islemin yapilmadigi bir kurumdan bahsediyoruz. Ankara Yenikent’teki 11 milyon TL’lik arsasini 2004’te 6 milyon TL’ye peskes çeken bir kurumdan bahsediyoruz. ‘Yediysek biz yedik, verdiysek biz verdik’ diyecek kadar pervasizca yönetilen bir kurumdan bahsediyoruz. ILKSAN seçimlerinde bizler üzerimize düseni yaptik. Hiçbir menfaatimiz olmadigi halde, öz kaynaklarimizla afis, brosür ve materyal bastirdik ve bütün teskilatimizla uyaricilik görevimizi yerine getirdik. ILKSAN’da aci son yaklasmaktadir. O gün geldiginde, hiç kimse ‘zamaninda el atmadiniz’ diyemeyecektir.”

 Yeni Bir Merhamet Iklimi Olusurma Zamani Gelmistir

Yeni anayasa konusuna da deginen Murat Bilgin, yeni anayasanin sart oldugunu vurguladi. Bilgin, “Bu ülkede artik yeni bir merhamet iklimi olusturma zamani gelmistir. Andimiz gibi çagdisi söylem ve uygulamalari bu teskilat Türkiye’nin egitim sisteminden bir daha geri gelmemek üzere kaldirtmalidir, kaldirmaliyiz. Bu ülkede Ingilizlerin, Fransizlarin diline verilen deger kendi toplumumuza verilmedigi müddetçe, bir adim ileriye gidemeyiz. Bunun yüzde yüz bilincindeyiz. Ali Sükrü Bey’in kani üzerinde kurulan bu sistemi sorgulamak, bu milletin gelecegine sahip çikmak bizim vazifemizdir. 28 Subat’in zulmünü bizler kadinlarimiz, kizlarimiz üzerinden yasadik. Dünyadaki ilk sendikal hareketi kadinlarin baslattigini hepimiz biliyoruz. Kamusal alan yalanina son verecegiz. Artik kadinlarimiz basörtüsüyle kamuda çalisabilmeli, TBMM’ye milletvekili olarak girebilmelidir. Bu ülkede yasayan kadinlarin yüzde 60’inin hala bu ülkenin meclisinde temsilleri yasaktir. Böyle bir tabloda demokratik temsilden söz edilebilir mi?” diye konustu.

 

Kenan Evren’in Anayasasi ile Yönetilmek Istemiyoruz

Kenan Evren’in hazirlattigi, Kamer Genç’in yazdigi bir anayasayla yönetilmek istemediklerinin altini çizen Bilgin, bu ülkenin, darbe yapmanin suç olmadigi, darbeye tesebbüs etmenin suç oldugu bir anayasa ile yönetildigini dile getirdi.

Kenan Evren’in, “Benim yaptigim anayasayla beni yargilayamazsiniz” sözüne dikkat çeken Bilgin, “Evet, bal gibi de yargilariz kardesim. Her üniversitede bir Kenan Evrenimiz var. Artik bu sisteme bir son vermeliyiz. Bizler, bu teskilat, sizler, kendi kabugumuzu kirarak, yasakçilarin saldigi korkulari, duvarlari yikarak buraya geldik. Bu milletin bize yükledigi sorumlulugun geregini hakkiyla yerine getirmeye çalistigimiz için buradayiz” dedi.

Murat Bilgin, sözlerini, “Necip Fazil’in dedigi gibi, sen bir devsin, yükü agirdir devin. Zamanin ne getirdigine bakmaksizin mücadeleye devam diyorum” seklinde tamamladi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen