Haber
2009-11-09 06:20:00
Müdür ve Müdür Yardimciligi Sinav Puanlarinin Hesaplanmasina Iliskin Bilgilendirme

2009 yili Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na giren ögretmenlerimizden sik sik iptal edilen/edilmesi söz konusu olan sorularin nasil degerlendirilecegine, sinav puanlarinin nasil hesaplanacagina dair sendikamiza telefon ve mailler ile sorular yöneltilmektedir. Bunun üzerine tarafimizca bir bilgilendirme yapma geregi hasil olmustur.

 

31.10.2009 tarihinde yapilan Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi ve 01.11.2009 tarihinde yapilan Müdür Seçme Sinavi’nin soru ve cevaplari, Milli Egitim Bakanligi’nin web sayfasinda 02.11.2009 tarihinde yayinlanmistir. Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’nin A kitapçiginin 44. (B kitapçiginin 97.) sorusunun hatali oldugu için iptal edildigi açiklanmistir. Müdür Seçme Sinavi’nda ise 4 sorunun, hatali oldugu gerekçesiyle Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’ne tarafimizdan itirazda bulunularak, iptali talep edilmistir. Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’nin iptal edilen bir sorusunun ardindan, hatali oldugunu düsündügümüz sorular da iptal edilirse, Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’nin degerlendirmesinin nasil olacagi, 2009 yili Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’nda açikça belirtilmistir.

 

Bilindigi gibi, 2009 yili Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’nun “Sinav Degerlendirmesi” baslikli 10. maddesinde, ‘Tespit edilen dogru cevap sayilari dikkate alinacaktir. 100 tam puan üzerinden geçerli puanlar hesaplanarak, 60 ve yukari puan alanlar basarili sayilacak, basari puani hesaplanmasinda, (Puan= Dogru Sayisi/Soru SayisiX100) formülü kullanilacaktir. Cevap anahtarinda hata olmasi ve bu hususun komisyon karari ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, dogru sik/siklar dikkate alinmak suretiyle degerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Degerlendirme sirasinda hatali soru/sorularin çikmasi durumunda hatali bulunan soru/sorular dogru kabul edilerek 100 puan üzerinden degerlendirilecektir’ seklinde düzenleme yapilmistir.

 

2009 yili Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’ndan da anlasilacagi üzere hatali sorular iptal edilse de, sinava giren tüm adaylarin iptal edilen sorulari dogru cevapladigi kabul edilecektir. Örnegin; Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’nda iptal edilen 1 hatali soru haricinde 76 soruyu dogru cevaplayan bir ögretmenin puani 77 olacaktir. Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’nün bunun disinda herhangi bir degerlendirme yapmasi söz konusu olamaz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen