Haber
2011-10-07 07:28:19
Müdürlük Sinavindaki Iki Sorunun Iptal Edilmesini Istedik

2 Ekim 2011 tarihinde yapilan Müdürlük Sinavi’nin A kitapçiginda 92. soru, B kitapçiginda 89. soru olarak yer alan, “Okul Servis Araçlari Hizmet Yönetmeligi’ne göre, okul servis araci olarak kullanilacak tasitlarin yaslari kaç yasindan büyük olmamalidir?” sorusunun cevabi, yayinlanan cevap anahtarinda “B” seçenegi “On iki” olarak belirtilmis olmakla birlikte söz konusu hüküm, yürürlükte olan mevzuatta “Yirmi” olarak belirtilmektedir. Danistay’in ilgili karari geregi bu hüküm iptal edilmis ve mevzuata islenmemistir. Milli Egitim Bakanligi ve diger kurumlarin mevzuatinda yer alan yönetmelik hükmünde “20” olarak belirtilen yas siniri sinav dönemine kadar mevzuatta yer almis, yargi karariyla degisen hükmün “On iki” olarak sinav tarihine kadar mevzuata islenmemis olmasi ve bu tartismali konunun sinavda soru olarak yansitilmasi, sinava giren binlerce adayin magduriyetine neden olmustur.

 

Yine ayni sinavin A kitapçiginda 69. soru, B kitapçiginda 66. soru olarak yer alan, “Milli Egitim Bakanligi Disiplin Amirleri Yönetmeligi’ne göre asagidakilerden hangisi yanlistir?” sorusunun dogru cevabi olarak “D” seçenegi verilmistir. “D” seçenegi incelendiginde, seçenekte yer alan, “Üst Disiplin amirleri tarafindan ilk disiplin amiri sifatiyla verilmis disiplin cezalarina itiraz, bu amirlerin ilk disiplin amiri olan üstüne degil, dogrudan ilgili disiplin kuruluna yapilir” ifadesi yanlis bir hüküm olmayip, 6111 sayili Yasa ile 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nda yapilan düzenleme ile örtüsen bir cevap olup bu sorunun iptali gerekmektedir.

 

657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun “Itiraz” baslikli 135. maddesinde (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete-6111/113 md.), “Disiplin amirleri tarafindan verilen uyarma, kinama ve ayliktan kesme cezalarina karsi disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulmasi cezasina karsi yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir” hükmü yer almaktadir.

 

Kanun hükmünden de anlasilacagi üzere, yanlis seçenek olarak belirtilen “D” seçenegi (Üst Disiplin amirleri tarafindan ilk disiplin amiri sifatiyla verilmis disiplin cezalarina itiraz, bu amirlerin ilk disiplin amiri olan üstüne degil, dogrudan ilgili disiplin kuruluna yapilir) dogru bir ifade olup yönetmelik hükümleri hiçbir sekilde kanunlara aykiri olamaz.

 

Milli Egitim Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, söz konusu iki sorunun iptal edilmesini, sinav sonuçlarina puan olarak yansitilarak, sinava giren adaylarin magduriyetinin giderilmesini istedik.

 

 Iptal yazimiz için tiklayiniz

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen