Haber
2013-01-02 06:35:00
Müfredat Gereksiz Bilgilerden Arındırılmalıdır

Tekirdağ ve Edirne şubelerimizin il divan toplantısı Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Başörtüsü eylemine katılanları ‘Nankör köpekler’ olarak niteleyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen’e sözünü iade ettiklerini ifade eden Özer, “Bu düşüncenin bu ülkede yeri yoktur, olamaz” dedi.

Özer, okullardaki müfredata ilişkin olarak, “Bina dışı tamam ama içinde eksiklikler var, müfredatımız gereksiz bilgilerle dolu. Bu gereksiz bilgiler nedeniyle eğitimde kaliteyi yakalamamız imkânsız” şeklinde konuştu.

Ahmet Özer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal’ı da ziyaret etti.

Taşdelen İçin Yaptığımız Suç Duyurusunun Takipçisiyiz

Ahmet Özer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen’in Twitter hesabından, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak düzenlediğimiz kamuda başörtüsünün serbest bırakılması eyleminde biraraya gelen üyelerimize ve diğer vatandaşlara, “karakter fukaraları ve nankör köpekler” demesine konusunda sert açıklamalar yaptı. Taşdelen’in, başörtüsünün kamuda çalışanlar için özgür bırakılmasını isteyenleri küçük düşürdüğünü, onurlarını kırdığını vurgulayan Özer, ‘Nankör Köpekler’ ifadesini kendisine iade ettiklerini söyledi. Taşdelen hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Özer, şöyle konuştu: “Başörtüsü, bu ülkenin bir gerçeği, başörtülüler bu ülkenin büyük bir parçasıdır. İnsanların en önde gelen inançlarını yaşama hakkının ellerinden alınmasına ‘Nankör köpekler’ karşılığını vermek hiçbir akıl ve vicdan sahibinin haddi değildir. Bu düşüncenin bu ülkede yeri yoktur, olamaz. Eğitim-Bir-Sen olarak, insanların dini hassasiyetlerini alenen aşağılayan bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Bina Dışı Tamam Ama İçinde Eksiklikler Var

Özer, Türkiye’de eğitimde birçok sorun bulunduğunu bunlardan en önemli ve belirleyici olanın müfredat olduğunu dile getirerek, “Eğitim sistemimizde müfredatla ilgili köklü çalışmalar yapılmadan eğitimin iyileştirilmesi mümkün değildir. Bina dışı tamam ama içinde eksiklikler var, müfredatımız gereksiz bilgilerle dolu. Bu gereksiz bilgiler nedeniyle eğitimde kaliteyi yakalamamız imkânsız. Müfredat değiştirilmeli, eğitim ezbercilikten ve gereksiz bilgilerden kurtarılmalıdır. Mevcut müfredattaki yoğunluk öğrenciyi boğmakta, yaratıcılıktan uzaklaştırmakta ve ezberciliği getirmektedir. Müfredatın acilen değiştirilmesi, hafifletilmesi; okuyan, araştıran bir öğrenci profilinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olacak hale getirilmesi, yeni eğitim sistemindeki reformun içeriğe de yansıtılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Karma eğitim konusuna da değinen Ahmet Özer, karma eğitimin Türkiye’de bir tabu olduğunu kaydetti. Özer, bu konunun bilimsel hiçbir analizinin yapılmadığını belirterek, “Konuyla ilgili ileri sürülen düşünceler, eğer genel kabulün dışında bir söylemi ifade ediyorsa, hangi bilimsel ve sosyolojik dayanaklara sahip olursa olsun, ‘haremlik-selamlık isteniyor’ gibi şablon ve dayatmacı cümlelerle susturulmuşlardır. Bu konuda dayatmacılıktan vazgeçilmeli, tercihlere imkân sağlanmalıdır. Karma eğitim yapan okulların dışında alternatif kız ve erkek okulları da oluşturulmalıdır” diye konuştu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen