Haber
2013-11-13 06:43:51
Muharrem Ayını Fırsat Bilip Kardeşlik Duygularını Pekiştirmeliyiz

Her yıl Muharrem’in 10’u geldiğinde bütün müminlerin yüreğini bir acı, bir hüzün, bir keder kaplar. Hicrî 61. yılın 10 Muharremi, Hz. Hüseyin ve pek çoğu ehl-i beytten olan 72 kişinin Kerbela’da şehit edildiği tarihtir. Bu büyük acı, hangi mezhepte, hangi meşrepte, hangi coğrafyada, kısaca dünyanın neresinde olursa olsun, Allah’a inanan, Peygamber Efendimize, ashabına ve ehl-i beyte gönlünde sevgi besleyen, her iman sahibinin ortak matemi, ortak hüznü ve kederidir.

Gün, Kerbela’yı doğru anlama ve değerlendirme günüdür. Hz. Hüseyin Efendimizin mücadelesi zalime, haksızlığa, adaletsizliğe, sömürüye, dayatmaya karşı çıkma; hürriyet, adalet, ahlâk, fazilet, izzet ve şeref mücadelesidir. 

Kerbela’da yaşanan acılardan ders çıkarıp birlik ve beraberlik duygularıyla birbirimizi kucaklamalıyız. Bundan sonra yeni Kerbelalar yaşanmaması için Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” 

Bugün, Suriye, Irak, Lübnan, Mısır, Afganistan ve Pakistan başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan acıların son bulması için mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanlar bir olmalı; akan kardeş kanı son bulmalıdır.

Bu vesile ile başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere, tüm Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen