Haber
2012-06-23 07:31:18
Müstesar Zararsiz’dan ‘Özür Grubu’nda 30 Eylül’ün Esas Alinmasini Istedik

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz ile görüserek, özür grubu tayinlerinde atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasinda 30 Eylül tarihinin baz alinmasini istedi.

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, geçen yil Haziran, Temmuz, Agustos aylarinda atamasi yapilan ögretmenlerin Eylül ayinda göreve baslatilmalarindan dolayi 30 Agustos itibariyla bir yilini doldurmamalari, bu yil tayin isteyemedikleri takdirde ara dönemde de tayin hakkinin alinmasi dolayisiyla iki yil sonra tayin istemelerinin gerekecegi, bu nedenle özür durumuna bagli yer degisikliginde bulunmak için gün sayan ögretmenlerin magdur edilmemesi amaciyla 30 Eylül tarihinin esas alinmasi gerektigini ifade ederek, “Eger bu konuda Bakanligimiz adim atmazsa, ögretmenlerin aile bütünlügü zarar görecek ve her yil düzenli olarak bir yilini dolduranlarin tayin isteyebilmesi uygulamasi, ögretmenlerden kaynaklanmayan nedenler yüzünden iki yila uzayacaktir. Bu ise, adil bir yaklasim olmayacaktir” dedi.

8 yillik kesintisiz zorunlu egitimi sonlandiran ve kesintili hale getiren 4+4+4 uygulamasinda bütün detaylarin düsünülmesi adina paydas kuruluslarin da alandan alacaklari dönütlerin önemli oldugunu belirten Özer, sistemin sorunsuz islemesi için bütün detaylarin düsünülmesini istediklerini kaydetti.

Ahmet Özer, il içi ve il disi istege bagli yer degistirme islemlerinin geciktigini belirterek, “Bu durum ögretmenler arasinda ciddi huzursuzluga neden olmaktadir. Bu huzursuzlugun azaltilmasi için Bakanlikça bu konuda bir açiklama yapilmasini bekliyoruz” seklinde konustu.

Milli Egitim Bakanligi için Torba Kanun’da 950 yeni sube müdürlügü kadrosunun gündemde oldugunu ve bu konuda saglikli bilgilendirmenin yapilmamasinin ve konuyla ilgili haberlerin kafa karisikligina neden oldugunu dile getiren Özer, “Görevde yükselmeyi düsünen ve kariyer planlamasi yapacak olanlarin net bilgilere ihtiyaci var. Sube müdürlügü atamalari hangi kriterlere göre yapilacaktir” diye sordu.

Yönetmeliklerin bir an önce çikarilmasi gerektigini ifade eden Özer, yönetmelik çalismalarinda sendikalarin görüslerini de almanin kusaticilik açisindan önemli oldugunu söyledi.

Uzun zamandir yapilmayan görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavinda belirsizligin devam ettigine dikkat çeken Özer, sinav yapilmasi gerektigine dair talebimizi yineledi. Özer, Ekim 2009 tarihli Kurum Idari Kurulu’nda alinan, “Bakanligimiz kadrolarinda görev yapan tekniker, teknisyen, mimar ve mühendis kadrolari için ihtiyaç durumu da dikkate alinarak unvan degisikligi sinavinin yapilmasi çalismalarinin baslatilmasi” ve “Bakanlik Merkez ve tasra teskilati Sube Müdürlügü için görevde yükselme duyurusu yapilmasi için çalismalarin baslatilmasi” kararlarini Müstesar Zararsiz’a iletti.

Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz, Bakanlikta kurallarin çok sik degismesinin adil bir sistemin oturmasini zorlastirdigini belirterek, söyle konustu: “Izledigimiz genel politika, bu kurumda kurallarin hâkim olmasi ve herkesin önünü görmesidir. ‘30 Eylül tarihi baz alinmalidir’ talebi dahil birçok talep Bakanligimiza iletilmektedir. Bu konuyla ilgili henüz kendi aramizda konusup karar vermis degiliz.”

4+4+4’ün uygulamaya geçisinde dönem basinda bazi lokal pürüzlerin dahi olusmamasi için yogun gayret sarf ettiklerini kaydeden Zararsiz, “Tasradaki yöneticilerimizin bütün detaylari önemsemeleri önemlidir. Dönem basinda bazi lokal noktalarda küçük pürüzlerin çikmasi aninda oradaki yetkililerimizin hemen duruma müdahale edecegini ve çözüm ortaya koyacagini da dikkatten kaçirmamaliyiz. Ögretmenlerin norm durumlarina gelince, okullarda norm girisleri için sistemi açtik fakat ders çizelgeleri ile ilgili degisiklikler de dikkate alinmak zorunda oldugundan bu süreç devam ediyor” diye konustu.

4+4+4 sisteminde normlar belirlenmeden ve planlamalar netlesmeden bu konuda açiklama yapmanin isabetli bir yaklasim olmayacagini vurgulayan Zararsiz, “Okullar birlestirildi veya ayrildi. Hangi ilde, hangi okulda norm durumu nedir, bunlarin netlesmesi lazim” dedi. Müstesar Zararsiz, süreci kisa sürede sonlandirmak için yogun bir gayret içerisinde olduklarini ifade etti.

Zararsiz, sunlari söyledi: “Görevde Yükselme Yönetmeligi ortadadir. Ilçe milli egitim müdürlügü atamalari gerçeklestirdik, hangi kriterlere göre gerçeklestirdigimiz bellidir. Yönetmelik ve yasal metinler ne diyorsa o çerçevede olacaktir. Illerde sube müdürlügü normlarinda orantisizliklar var. Normlarla ilgili bir düzenleme, bir kriter getirmeden bu konuda herhangi bir adim atilmasi söz konusu olamaz. Çikan haberler gerçekleri yansitmamaktadir.”

Emin Zararsiz, yönetmelikle ilgili çalismalarin son asamaya geldigini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen