Haber
2013-04-19 07:38:37
MYK ve TYÇ’nin Yönetim Organında Kamu Çalışanlarının Temsil Edilmemesine İtiraz Ettik

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun İstanbul Wyndham Otel’de düzenlediği “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı” ve çalıştayı yapıldı.

Yerli ve yabancı uzmanların katıldığı konferans iki gün sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ın açış konuşmasını yaptığı konferansta, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Çalış, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Merkez Finans ve İhale Birim Başkanı Muhsin Altun ile Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Grup Başkanı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Javier Menendez Bonılla da birer konuşma yaptılar.

Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Polonya, Portekiz ve İskoçya’dan bilim insanlarının katıldığı ve kendi ülkelerindeki uygulamaları, mesleki yeterlilik konusundaki gelişmeleri anlattığı konferansta, Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanları ve yetkilileri de şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdiler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, birinci günkü çalışmaların sonundaki soru-cevap kısmında söz alarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun ve oluşturulması düşünülen Türkiye Yeterlilik Çerçevesi yönetim yapısı içerisinde MEB, YÖK, meslek kuruluşlar, işçi ve işveren temsilcilerinin temsil edildiğinin görüldüğü ve düşünülen yapıda da öngörüldüğü halde, kamu çalışanları adına memur sendikalarının temsil edilmemesinin bir eksiklik olduğunu belirterek, bunun hangi ölçülere ve standartlara göre yapıldığını merak ettiğini, bunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkilileri, bu görüşün makul karşılayarak, bunun nihai bir durum olmadığını, önümüzdeki süreçte eksik yanların tamamlanması için bu toplantıların yapıldığını ifade ettiler.

Öğleden sonraki çalıştaylara da katılan Teyfik Yağcı, çalıştay raporunda, “Türkiye Yeterlilik Çerçevesi’nin uygulama sürecinde bu yönetim yapısına ilişkin revizyonların yapılması gerektiği” şeklinde ifadesini bulan talebinin yer almasını sağladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen