Haber
2009-03-24 06:18:58
Ne Çekiyorsak Darbelerden ve Darbecilerden Çekiyoruz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Türkiye’de insanlarin ‘darbesever ve darbesavar’ diye ikiye ayrildigini ifade ederek, demokratiklesmenin önündeki engellerin Memur-Sen’in ve Egitim-Bir-Sen’in de önündeki engeller oldugunu söyledi.

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Istanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da çesitli etkinliklerde bulundu.  Istanbul’da Memur-Sen Ümraniye Temsilciligi Toplantisi’na katilan Gündogdu, daha sonra Istanbul Bölge Temsilcilikleri Toplantisi’nda SBN Sigorta ile yapilan anlasma hakkinda bilgi verdi.

Subemizin hizmet binasinin açilis törenine katilmak üzere gittigi Kocaeli’de Vali Gökhan Sözer ile Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Ispirli’yi de ziyaret eden Gündogdu, akabinde bir konferans verdi.

Gündogdu, Sakarya Subemizin düzenledigi Istiklal Marsi’ni Güzel Okuma Yarismasi ödül töreni ile Memur-Sen evlerinin anahtar teslim törenine de katildi.

Gündogdu, SBN Sigorta ile yapilan anlasmayi Istanbul ve Bursa’daki üyelerimize tanitti. Çalismalari hakkinda bilgi veren Gündogdu, ülke gündemine iliskin önemli degerlendirmelerde de bulundu.

Sendika olarak tarafsiz bir yapi içerisinde bulunduklarini belirten Gündogdu, “Ülkemiz adina sendikacilik yapmak üyelerimizi de ilgilendiriyor. Üyemizin ekmegini, alin terini gasp edenler ya da alin terinin hakkini vermeyenler, bazen siyasal iktidarlar bazen de darbeciler oluyor. Ne çekiyorsak, darbeden ve darbecilerden çekiyoruz. Ama bizim derdimiz lokomotifin yönüyle ilgili olmalidir. Bu konuda da Türkiye’de insanlar ikiye ayrilir: Darbeseverler ve darbesavarlar. Siz darbeseverlerin sevgilerini kursaginda birakmak için ‘Varim’ derseniz, bu çikardiginiz sesi milletle örtüsür hale getirirseniz, milletin yaninizda yer alacagini göreceksiniz. Buna da darbesavarlik denir. Memur-Sen ailesinin yapmasi gereken de budur. Demokratiklesmenin önündeki engeller, Memur-Sen’in de önündeki engel demektir” dedi.

Demokrasinin olmadigi zamanlarda tehdit sendikaciligi yapanlarin ölümü kötüleyip insanlari sitmaya razi ettigini dile getiren Gündogdu, “Kötülügün subeligine soyunanlarin günesi görünce yarasalar gibi kaybolacagini hep beraber görecegiz. Tehdit sendikaciligini bitirmek de proje ve ufuk sendikaciligi ile siyasetin önünde yer alarak olur. Burada bagimsiz ve taraf olmayi Memur-Sen’in tüm delegeleri yapar. Memur-Sen emekten, mazlumdan yanadir” seklinde konustu.

Mevcut anayasanin darbe anayasasi ve ‘tamamen facia’ oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Öyleyse anayasa basta olmak üzere mevzuatin degistirilmesi gerekir. Egitimde firsat esitliligi, herkese toplu sözlesme ve grev hakki, kamu çalisanlarina siyaset yasaginin kaldirilmasi gibi olmazsa olmazlarimizi da saymak mümkündür” ifadelerini kullandi.

ABD Baskani Barack Obama’nin Türkiye’ye yapacagi ziyarete de deginen Gündogdu, söyle konustu: “Obama, Türkiye’yi ziyaret edecek. 30 küsur ülke içerisinde Türkiye’den baslamasi çok önemli bir adim. Insallah bu adim, Sayin Basbakan’in Davos çikisinin ardindan olusmustur. Daha önce ‘Ne yapsak, bütün ülkeler sineye çekiyor’ diye düsünen ve buna göre elini kolunu sallayarak gezen ABD’nin artik çekinmeye baslamis olmasini umuyoruz. Obama’nin seçilmislik ortami, mazbata almasi, rengi, renginin dislanmisligi bayagi bir kafa karisikligi yapti. Ama Obama’yi devlet baskanligina tasiyan 1950’lerde baslatilan irkinin, renginin dislanmisligina karsi mücadeledir. O mücadeleyle dünün zencisi, bugün devlet baskani seçilmistir. Rengi siyah, öyle ise bizden, biz de bu ülkenin beyaz Türkleri olamamisiz. Ortaklik mi var? Hayir, yok. Ortaklik kendisinden öncekiler gibi beyaz olanlar gibi icraatlari simsiyah olursa, kurulmadan biter. Ama rengi siyah, icraatlari beyaz olursa elbette alkislariz. Basbakan’dan beklentimiz, Obama’nin istegi ne olursa olsun, Afganistan’daki çocugu, Irak’taki yavrulari asla üzmeyecek cevabi vermesidir.”

Sorunlarimizin Çözümü, Egitim Sorununun Çözümlenmesiyle Mümkündür

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Subemizin hizmet binasinin açilis törenine katilmak üzere gittigi Kocaeli’de Vali Gökhan Sözer ile Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Ispirli’yi ziyaret etti.

Vali Gökhan Sözer ve Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Ispirli’ye yaptigi ziyarette konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin en büyük sorununun egitim oldugunu, egitim sorununun çözülememesi durumunda ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel açidan da pek çok sorununun çözülemeyecegini ifade etti. “Özellikle egitimdeki degisiklikler, yeni müfredatlarin nitelikli ve nicelikli hale getirilmesiyle ve ögretmenlere iyi anlatilmasiyla basaramayacagimiz hiçbir sey yoktur” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Biz sendikal faaliyetlerimizi, egitim sevdalisi olan kisiler olarak yürütüyoruz. Türkiye’nin gelecegine yönelik sikintilarin çözümlenmesi de, yine egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümlenmesiyle mümkündür. Bu süreçte, siyasi yasagin kaldirilmasini, memurlarin da en az isçiler kadar özgürce hareket etmeleri gerektigine inaniyoruz. Yeni yasalarin da ayrica halk ile kucaklasmasi gerektigini düsünüyoruz.”  

Çalisanlar adina birçok kazanim elde ettiklerini ifade eden Gündogdu, “Toplu görüsmelerde 3 hizmet kolunda yetkili olmamiza ragmen 11 hizmet kolunda yetkiliymis gibi masaya oturduk ve toplu görüsmelere damgamizi vurduk. Ek ödemeleri 103 liraya biz çikarttirdik” dedi.

Türkiye’nin içinde bulundugu sikintili durumlara iliskin ortaya koyduklari çözüm önerileriyle gündem olusturduklarini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ortak Akil Hareketi’yle yüz binleri alanlara topladik, Filistin’deki Mazlum kardeslerimizin yaralarina, yardim kampanyasi ve kermeslerle merhem olduk. ‘Hepimiz Filistinliyiz’ mitingiyle sesimizi tüm dünyaya duyurmaya çalistik. Sivil Anayasa konulu panel düzenledik ve çok sayida yerli, yabanci bilim adaminin katilmasini sagladik. Ülkemizde ilk defa Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi düzenledik. Bu kongreye yurtdisindan ve ülkemizden katilan bilim adamlariyla egitimi masaya yatirdik. Sivil Anayasa konulu panel düzenledik.”

Gündogdu, ziyaretinde Vali Sözer’e ve Il Milli Egitim Müdürü Ispirli’ye yayinlarimizdan olan Ögretmenlik Hatiralari kitabi, Egitime Bakis dergisi ve çalismalarimizin yer aldigi bülteni hediye etti. Ziyarete Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Sube Baskanimiz Ömer Akmansen, Diyanet-Sen Sube Baskani Selami Tarcan, Sube Sekreterimiz Adem Sahinkaya ve Sube Basin Yayin Sekreterimiz Yilmaz Yigit katildilar.

Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardindan Subemizin yeni hizmet binasinin açilis törenine katildi. Törene, Gündogdu ve Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan’in yanisira; Büyüksehir Belediye Baskani Ibrahim Karaosmanoglu, AK Parti Il Baskani Zeki Aygün, Izmit Ilçe Belediye Baskan Adayi Dr. Nevzat Dogan, bürokratlar, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari, okul müdürleri ile üyelerimiz ve davetliler katildi.

Ülkemiz Için Sendikacilik Yapiyoruz

Açilis töreninden sonra Kocaeli Subemiz tarafindan düzenlenen “Ülkemizde Sivillesme ve Memur-Sen Gerçegi” konulu konferansa katilan Gündogdu, “Bizler ülkemiz adina sendikacilik yapiyoruz. Nemelazimcilik yapmiyoruz. Bana dokunmayan yilan bin yasasin demiyoruz. Bu ülkeyi ilgilendiren, bu ülkenin insanini ilgilendiren hersey bizi de ilgilendirir. Biz darbe günlüklerinin basina çiktigi günlerde, darbe oldu-olacak dendigi bir zamanda 28 Subat sürecinde olamadigimiz için, milleti meydanlara toplayamadigimiz için ellerini kollarini sallayarak darbe yapanlara firsat vermemek için Ortak Akil Hareketi’nin öncülügünü yaparak darbesavarlik yaptik. 100 binleri meydanlarda topladik. Biz baskalari gibi darbeseverlik yapmiyoruz. Biz Memur-Sen olarak sendikaciligi birey adina yapiyoruz” seklinde konustu.

Memur-Sen ailesinin ülke için en önemli hedefinin tam demokratiklesme oldugunu söyleyen Gündogdu, bunun önünde ciddi engeller bulundugunu, bunlardan kurtulmak gerektigini bildirdi.

Bir mahalle baskisindan bahsedildigine dikkat çeken Ahmet Gündogdu, “Bugünlerde mahalle baskisindan bahsediliyor. Dün mahalle baskisi yapanlarin bugün bunu dile getirmesini anlayamiyorum. Dün ikna odalarini kuranlar, ordu göreve pankarti altinda yürümeyi bilim adamligi zannedenler, bugün varsayimlarla mahalle baskisindan bahsediyorlar. Ama bizim çagrimiz açik. Öyle bir anayasa yazalim ki; hiçbir mahallenin baska mahalleye baski yapamayacagi, ötekinin hukukunun saygin oldugu bir anayasa olsun” degerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Sube Baskanimiz Ömer Akmansen, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Muhlis Öztürk, Teftis Kurulu Baskani Seyfettin Karamizrak, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskan ve yöneticileri, Ilçe Milli Egitim müdürleri ve Sube müdürleri, Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz; Adem Sahinkaya, Yilmaz Yigit, Arif Saglam, Mürsel Gündogdu, Zeki Koyun, Zeynel Abidin Kayis, Ilçe temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayida üyemiz katildi.

Memur-Sen Evleri Anahtar Teslim Töreni Yapildi

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, buradan Sakarya’ya geçerek, Subemiz tarafindan bu yil besincisi yapilan Istiklal Marsi’ni Güzel Okuma Yarismasi’nin ödül törenine istirak etti.

Gündogdu, daha sonra Memur-Sen Sakarya Temsilciligi’nin üyeleri için yaptirdigi ‘Memur-Sen Evleri’ anahtar teslim törenine katildi. Burada bir konusma yapan Gündogdu, Memur-Sen’in Türkiye’de hizla büyüyen bir sendika oldugunu söyledi.

Gündogdu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kisa sürede bitirilen bir kooperatif çalismasi görememekteyiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Yusuf Ilker Sahin ise, daha temel atma çalismalarina baslamadan önce bazi sendika baskanlarinin ‘20 yil sürecek maceralara atilmayin, paranizi heba etmeyin’ diyerek, bu çalismayi engellemeye çalistiklarini hatirlatarak,  “Kendileri, çalisanlar ve üyeleri için herhangi bir faaliyette bulunmadiklari gibi faydali çalismalar yapanlarin da önünü kesmeye çalismislardir. 2007 Nisan ayinda temelini attigimiz insaati 2008 Nisani’nda teslim aldik. Temmuz ayina kadar altyapi çalismalarini bitirdik ve Temmuz 2008 tarihinden itibaren üyelerimiz evlerinde oturmaya baslamislardir” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen