Haber
2013-04-29 07:38:56
Ne Değerlerimizden Ne Özgürlüğümüzden Ne De Ekmeğimizden Vazgeçeriz

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bağlı sendikaların genel başkanları, il temsilcileri bir araya geldi.

Alanya'da gerçekleştirilen toplantının ikinci gününde Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları birer konuşma yaparak, yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Berrin Sevil Kazancı ve Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan’ın birer konuşma yaptığı toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, 250 bine yaklaşan üye  sayısıyla Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olduklarını ifade ederek, “Kurucu Genel  Başkanımız Mehmet Akif  İnan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahirete irtihal edenlere rahmet diliyorum. Biz medeniyet değerlerimizi temel alarak sendikacılık yapıyor; özgürlüğümüzü ve ekmeğimizi kazanmanın mücadelesini veriyoruz. Ne medeniyet değerlerimizden ne özgürlüğümüzden  ne de ekmeğimizden vazgeçeriz” dedi.

Özer, sendika olarak, katsayı adaletsizliğinin kaldırılması, seçmeli din eğitimi dersinin konulması, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, MEB Teşkilat Yasası’nın değiştirilmesi gibi birçok önemli konuda öncülük ettiklerini söyledi.

Kamu kurumlarında kıyafet dayatmasına karşı olduklarını her platformda haykırdıklarını belirten Özer, “18 Mart’tan itibaren, kamuda kılık ve kıyafet yönetmeliğini tanımayacağımızı ilan ettik ve sivil itaatsizlik eylemi başlattık” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen