Haber
2023-12-25 09:53:32
NEUV’un davetlisi olarak Vietnam’da sendikacılarla bir araya geldik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, sendikal alanda iş birliği yapmak ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Vietnam Ulusal Eğitim Sendikası (NEUV) yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ali Deniz, davetlerinden dolayı Genel Başkan Dr. An Nguyen Ngoc’a ve yönetim kuruluna teşekkür ederek sözlerine başladı. Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye’deki kamu sendikacılığı hakkında bilgi veren Deniz, eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak 14 Şubat’ta 32. kuruluş yıl dönümünü idrak edeceklerini söyledi.

“Sendikal mücadelemizi özelde üyemiz ve eğitim çalışanları genelde ülkemiz, evrensel anlamda yerküremiz olmak üzere üçlü sacayak üzerinde yürütüyoruz” diyen Deniz, “Bir yandan üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ve kamu görevlilerinin temel hak ve hürriyetlerini korumak, özlük haklarını ve özgürlük alanlarını genişletmek, sosyal ve mali haklarında iyileştirmeler yapmak, ülkemizde gelir dağılımında adaletin tesis edilmesi için mücadele ederken, diğer yandan da vesayetle mücadele ediyor, demokrasinin tam olarak yerleşmesi için sorumluluk alıyoruz. Ayrıca dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa, rengine, diline, dinine, ırkına ve mezhebine bakmaksızın yanında, nerede bir zalim varsa onun karşısında yer alarak sendikal mücadelemizi evrenselleştirmeye çalışıyoruz. Onun için sendikacılığımızda, yerelden evrensele doğru bir istikamet belirledik, dünya emek örgütleriyle ikili ilişkiler geliştirdik. Küresel emek hareketleriyle bir dayanışma hattı oluşturduk. İstişaremiz artık sadece teşkilatımızla sınırlı değil. Dünyanın her yerinden emek örgütleriyle istişare içindeyiz. Bu istişarelerin, bu ufkun bir meyvesi olarak Uluslararası Emek Örgütü’nü (ILC) kurduk” ifadelerini kullandı.

ABD ve işgalci İsrail’in kadın, çocuk ve yaşlı demeden mazlum Filistin halkına karşı katliamlarını sürdürdüğünü, soykırım yaptığını belirten Deniz, “Bu soykırıma ve insanlık dışı saldırılara dünyada tüm duyarlı insanlar gibi tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Gazze’deki kardeşlerimize insani yardım sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İsrail’i kınayan gösteriler düzenliyoruz. Gösterilere öncülük ediyor, katılım sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sendikalar olarak iş birliği içinde, birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmaları gerektiğini dile getiren Deniz, şöyle konuştu: “Dünyadaki öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sesini birleştirmek, eğitimcilere doğrudan dokunan ve fayda sağlayan olumlu çalışmalara imza atmak için ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve deneyimlerden yararlanmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda birçok uluslararası program gerçekleştirmeyi hedefliyoruz ve Vietnam Ulusal Eğitim Sendikası’nın da bu çalışmalarımıza katkılarıyla destek sunmasını, ortak olmasını umuyoruz.”

Ali Deniz, Vietnam Hanoi Üniversitesi Dekanı, NEUV Sendikası Üniversite Başkanı Prof. Dr. Nguyen Tien Dzung ve yönetimini ziyaret ederek, sendikal çalışmalar ve üniversite hakkında bilgi aldı. Deniz, 13 dilde eğitim veren üniversitede Türkçe eğitiminin de verilmesi yönündeki talep ve beklentisini ifade etti.

Deniz, Türkiye’nin Vietnam Büyükelçiliği Müşaviri Burak Cihan Ürkmez’i, Vietnam Ulusal Eğitim Sendikası Uluslararası İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Luong Thi Viet Ha ile birlikte ziyaret etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen