Haber
2013-12-18 06:44:20
Norm Kadro Taslağına İlişkin Taleplerimizi Bakanlığa İlettik

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik Taslağı’na ile ilgili görüş ve taleplerimizi Bakanlığa sunduk.

Taslağın incelenmesi sonrasında, üyelerimizden gelen öneriler doğrultusunda taslağın, aşağıda belirtilen hususların dikkate alınarak, yeniden düzenlenmesini istedik.

 

-Mevcut yönetmelikte olduğu gibi bağımsız anaokullarında "rehber öğretmen" uygulamasının devam ettirilmesi için taslağın 13. maddesinde düzenleme yapılmalıdır.

 

-İlkokullarda müdür yardımcısı norm kadrosunun belirlenmesi için öğrenci sayısının alt sınırı 100 olacak şekilde taslağın 8. maddesinde düzenleme yapılmalıdır.

 

-Taslağın 12. maddesinin son paragrafında yer alan, “Ders yükünün hesaplanmasında yüz yüze eğitim derslerinin ders yükü de dahil edilir” ifadesinin taslak metinden çıkarılarak yüz yüze eğitim derslerinin ders yüküne dahil edilmemesi yönünde düzenleme yapılmalıdır.

 

-Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm kadrolarının belirlenmesinde, ders yükü ile birlikte Fatih Projesi kapsamında yapılacak çalışmaların da değerlendirilmesi bakımından taslağın 15. maddesinde düzenleme yapılmalıdır.  

 

-Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenlerinin normları belirlenirken, aynı sınıfın dersinin iki ayrı laboratuvarda işlenmesi durumu dikkate alınarak, norm kadronun ders yükü ile birlikte değerlendirilmesi bakımından taslağın 15. maddesinde düzenleme yapılmalıdır.

 

-Taslağın 18. maddesinde, okul ve kurumların yönetici ve öğretmenlerinin normlarının güncellenmesinin belirli periyotlarla değil, MEBSİS ile koordineli bir şekilde aktif olarak gerçekleştirilmesi yönünde değişiklik yapılmalıdır.

 

-Yönetmelik taslağının müdür başyardımcısı normunu belirleyen 7. maddesinin son fıkrasına, “Bu kurumların müdür başyardımcısı normunun belirlenmesinde birleştirilen okulların müdür yardımcısı sayılarının toplamı dikkate alınır” cümlesi eklenmelidir.

 

-Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’e göre önümüzdeki süreçte yapılacak gerek görevde yükselme gerekse yer değiştirme işlemlerinde hangi birimde hangi unvanlardan kaç normun bulunduğunun bilinmesine ihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenle eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarının norm kadroları da bu yönetmelik taslağı kapsamında belirlenmelidir. 

Norm Kadro Taslağı 1

Norm Kadro Taslağı 2

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen