Haber
2014-01-14 06:44:41
Norm Kadro Yönetmeliği Biran Önce Yayınlanmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın vurdumduymazlığı yüzünden sorunların yaşanmaya devam ettiğini ifade ederek, “Bir yıla yakın bir süredir ‘norm kadro yönetmeliğini düzeltin’ diyoruz ama Bakanlık sorunları öncelik sırasına göre ele alıyor. Norm kadroda öncelik sırası geldi de geçiyor bile. Bakanlık, norm kadro yönetmeliğini ötelememeli, öncelemelidir” dedi. 

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Olağanüstü Kongresi Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Ramazan Çakırcı’nın, üyeliğini Murat İnce ve Şahin Acet’in yaptığı kongrede iki liste yarıştı. Seçimi, mevcut başkan Kerem Yıldırım’ın listesi kazandı. 

Kongrede bir konuşma yapan Ramazan Çakırcı, “2008 yılında ülkemizde bir operasyon yapılmak istendi. Bu operasyona karşı Memur-Sen öncülüğünde Kernek Meydanı’ndan Malatyalılar olarak ilk sesi siz verdiniz. Sesiniz karşılık buldu” diyerek sözlerine başladı. 

İslam dünyasına karşı bir küresel operasyonun yapıldığını belirten Çakırcı, şunları söyledi: “Afganistan’da, Irak’ta, Mısır’da, Tunus’ta ve Suriye’de operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Benzeri bir operasyon şimdi de Türkiye üzerinde yapılmak isteniyor. Bu operasyonların her yerde maalesef işbirlikçileri var. Biz bu operasyonlara hayır diyoruz. Ama varsa bir yolsuzluk, sonuna kadar üzerine gidilmelidir, yolsuzluk yapanlardan hesap sorulmalıdır. Yolsuzluğa karşı mücadele adı altında ülkemize operasyon yapılmasını asla kabul etmeyiz. Yolsuzluk iddiaları üzerinden darbe teşebbüsüne hayır diyoruz.” 


 

Hakkımızın ve Emeğimizin Yok Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz 

Sömürgeci ülkelerin Türkiye’nin IMF’den kurtulmasından rahatsız olduğunu kaydeden Çakırcı, “Sizin IMF şefinin adını bilmemenizden rahatsızlar. Neredeyse beşikteki çocuğa bile IMF’nin Türkiye Masası Şefi Carlo Cotarelli’nin ismini ezberletmişlerdi. Batı, yeni bir Düyun-u Umumiye istiyor. Gecelik faizlerin yüzde 7500’e çıkmasını istiyor. Bu, yıllarca yaptığımız mücadele sonucu elde ettiğimiz kazanımların bir gecede iç edilmesi anlamına gelir; hakkımızın, alın terimizin ve emeğimizin yok edilmesi demektir. Buna asla müsaade etmemeliyiz” şeklinde konuştu. 
“Bunlar, Üstad Necip Fazıl’ın tarif ettiği düzene uygun bir dünya düzeni kurmuşlar: ‘Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul/Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul/Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa’” diyen Ramazan Çakırcı, İslam dünyasının kaynaklarının bu dünya düzenini kuranlar tarafından hortumlandığını vurguladı. 
 

Araştıran, Soran ve Sorgulayan Bir Gençlik Lazım 

Eğitim sistemindeki arızalar yüzünden dershanelerin eğitim kurumu görevini üstlenmeye başladığını dile getiren Çakırcı, şöyle devam etti: 
“Okullar eğitimin ana unsuru olmalıdır. ‘En kaliteli eğitim, en çok net yapan eğitim’ anlayışından kurtulmalıyız. Eğitim sistemi, yarıştıran değil, yetiştiren bir sistem haline getirilmelidir. Eğitim kurumları, itaat ettiren değil, itiraz kültürünü yaygınlaştıran kurumlar olmalıdır. Aliya Izzetbegoviç’in bu konudaki tespiti son derece yerindedir. Bilge Kral, ‘Müslüman çocuklarının kendi ülkelerini yönetememelerinin temel nedeni, bu çocukları yönetmek için değil, yönetilmek için yetiştirilmiş olmalarıdır. Seslerini yükseltmek için değil, itaat etmek için eğitilmişlerdir’ diyor. Araştıran, soran ve sorgulayan bir nesle ihtiyacımız var.” 



 

Norm Kadro Yönetmeliği Ötelenmemeli 

Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın vurdumduymazlığı yüzünden sorunların yaşanmaya devam ettiğini kaydederek, “Bir yıla yakın bir süredir ‘norm kadro yönetmeliğini düzeltin’ diyoruz ama Bakanlık sorunları öncelik sırasına göre ele alıyor. Norm kadroda öncelik sırası geldi de geçiyor bile. Bu yönetmelik biran önce değişmelidir. Bakanlık norm kadro yönetmeliğini ötelememeli, öncelemelidir. Kariyer basamaklarında yaşananlar ve açılan davalar, öğretmenleri mağdur ediyor. Kariyer konusunda düğümün ucu kaçıyor ve kördüğüme dönüşüyor. Bakanlık acil çözüm üretmelidir” diye konuştu. 
 

Yıldırım: Marka Olmuş Bir Sendikayız 

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, birlik ve beraberliğin kendileri için büyük önem arz ettiğini söyleyerek, “Biz Malatya’da ve Türkiye genelinde en etkili, aynı zamanda yetkili sendikayız. Artık marka olmuş bir sendikayız. Bizi etkili ve büyük yapan, sadece sayısal çoğunluğumuz değil, aynı zamanda talip olduğumuz hedefimizdir. Bizi büyük yapan, değer üreten bir sendika olmamızdır” dedi. 

Diğer başkan adayı Muhammed Said Çelik ise, Eğitim-Bir-Sen’in, temel insan hak ve hürriyetlerinin temininde, genişletilmesinde çok önemli roller oynadığını vurguladı. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 127 delegenin oy kullandığı seçimde, mevcut başkan Kerem Yıldırım 86 oy alarak başkanlığa yeniden seçildi. 

Yapılan seçim sonucuna göre yeni şube yönetimi şu şekilde oluştu: Kerem Yıldırım (Şube Başkanı), Hanifi Gül (Başkan Vekili), Veysel Güler (Başkan Yardımcısı), Cemal Kalay (Başkan Yardımcısı), Ahmet Yıldızhan (Başkan Yardımcısı), Recep Kaya (Başkan Yardımcısı), Mehmet Ali Tosun (Başkan Yardımcısı). 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen