Haber
2016-05-21 08:01:36
Normalleşme için sorumluluk alıyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 milyona yaklaşan üye sayısıyla demokratik zeminin güçlenmesi için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Demokrasimizin türbülanstan çıkması, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, geçmişten bugüne gelen bariyerlerin, barikatların, birikmiş tortuların ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin daha iyi haklara sahip olması, haksızlıkların giderilmesi noktasında üzerimize düşeni yerine getirdik, bundan sonra da aynı gayret ve azimle bu yolculuğumuz devam edecektir” dedi.



Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Ali Yalçın, daha sonra, “Küresel Operasyonlara Karşı Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Sendikaların Rolü” konulu konferansa katıldı.

Fransa’daki emek mücadelesine destek

Programlarda konuşan Yalçın, Fransa’da 200 binden fazla emekçinin sokaklarda eylem yaptığını, polisin müdahalesinin ise çok sert olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın her tarafında emek mücadelesi, ekmek mücadelesi aziz kabul edilir. Gözyaşı ve alın teri dahil olduğu için mazlumun, mağdurun dini sorulmaz. Emeğin karşılığının alınması konusunda bizim dinimiz, ‘İşçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz’ diyor. Şu an dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Fransa’da emekçiler, alın teriyle çalışanlar, şu an haklarının gasp edilmesi dolayısıyla ciddi sıkıntılarla boğuşuyorlar. Fransa’daki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz. Fransa, oradaki emekçilerin hakkını vermeli, Türkiye’de yaşanan Gezi olaylarına selam çakarak, caka satarak Türkiye’ye hava atarak alabileceği mesafe yok. Kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etmek, onları daha fazla çalışmaya zorlamak yerine oradaki emekçilerin hakkının karşılığını vermeli, emekçileri sokaktan geri çekecek adımları bir an önce atmalıdır.”
 

Başta ITUC ve ETUC olmak üzere, uluslararası emek örgütlerinin Fransa’daki emekçilerin yanında yer almasını beklediklerini kaydeden Yalçın, “Batı ülkeleri dışında, en ufak bir gelişme karşısında harekete geçen, tepkisiz kalmayan ITUC ve ETUC’un, söz konusu Paris olunca sessiz kalmasını manidar buluyoruz. Bir çağrımız da Fransız hükümetine: Haklarını arayan emekçilere uygulanan şiddetten vazgeçin ve talepleri dikkate alın” şeklinde konuştu.



 

Hak ve özgürlük eksenli yolculuğumuz devam edecek

Yalçın, Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı, hak ve özgürlüklerin adresi, mazlum ve mağdurların sesi olduklarını, 1 milyona yaklaşan üye sayısıyla demokratik zeminin güçlenmesi için mücadele ettiklerini dile getirerek, “Demokrasimizin türbülanstan çıkması, ham demokrasinin tam demokrasi olması, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, geçmişten bugüne gelen bariyerlerin, barikatların, birikmiş tortuların ortadan kaldırılması, Türkiye’nin daha özgür, sivil ve adil bir ülke olmasını sağlama noktasında şimdiye kadar üzerimize düşeni yerine getirdik. Bundan sonra da aynı gayret ve azimle bu yolculuğumuz kararlı bir şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.  
 


Çalışanlara rahat bir nefes aldırdık

Kamu görevlileri adına önemli kazanımlar sağladıklarını söyleyen Yalçın, “Memur-Sen olarak, bu sene 3 milyon 200 bini kamu görevlisi, 1 milyon 900 bini kamu emeklisi olmak üzere, 5 milyon 100 bin insan için masaya oturduk. Güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirerek herkesin, her kesimin kazandığı bir toplu sözleşmeyi ortaya çıkardık ve çalışanlara rahat bir nefes aldırdık” diye konuştu.
 


Memur-Sen Yalova İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Uğur Hakan Tan’ın açılış konuşması yaptığı programa üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.  
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen