Haber
2014-12-25 06:52:40
Nuri Pakdil: Akif İnan Üstadın Mirasçısıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, ‘Yedi Güzel Adam’dan biri olan Nuri Pakdil’i evinde ziyaret etti. Ziyarette, Nuri Pakdil’in Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ile ilgili anıları konuşuldu.   

 

 

Nuri Pakdil, Akif İnan’ın Urfa’dan Maraş Lisesi’ne nakliyle aralarına dâhil olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Akif eski edebiyata ilgisi vardı. Aruz ölçüsünde şiirlerini yazardı. Akif bizden etkilendi, geleneksel şiirden ayrılmadan modern şiir yazmaya başladı. Beraber Edebiyat dergisini çıkardık. Akif İnan dendiği zaman aklıma cömertliği ve arkadaşlığı geliyor. Akif bizim ‘ağamız’, Erdem ‘bey ağamız’, Cahit ise ‘artistimiz’di. Yedi Güzel Adam içerisinde hitabetiyle öne çıkan Akif İnan’dır, bu yönüyle üstadın mirasçısıdır. Akif, hitabeti ve toparlayıcılık vasfını sendikacılıkta değerlendirdi. Farklı bir sendikal algısı vardı. Sendikacılığı alışılmışlığın dışında, kültürümüze medeniyetimize hizmet aracı olarak görmüş bu anlayışla sendikacılık yapmıştır.”

 


 

Bilgin, Yedi Güzel Adam’ın tahrip edilmiş medeniyetimizin inşası hususunda öncülük yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bugün medeniyet değerlerimizin revaç bulmasını çektikleri fikir çilesine borçlu olduğumuz bir medeniyet büyüğümüzdür Nuri Pakdil. Gençlerimizin Nuri Pakdil’i, Mehmet Akif İnan’ı ve Yedi Güzel Adam’ı kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş düşünürlerimizi tanıması ve eserlerini okuması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

Ziyarette Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım da hazır bulundu. Ziyaret vesilesiyle Murat Bilgin, Nuri Pakdil’e Eğitim-Bir-Sen tarafından basılan Mehmet Akif İnan’ın kitaplarını takdim etti.        

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen