Haber
2015-04-27 07:54:40
Öçal, Aydın'da 'Eğitimci Kadınlar Buluşması'na katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Aydın Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘Eğitimci Kadınlar Buluşması’na katıldı.

 

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin de katıldığı toplantıda konuşan Habibe Öçal, kadınların haklarını savunmakla yetinmediklerini, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların sesi olmayı amaçladıklarını belirterek, “Toplumsal sorumluluklarımız ve sendikal örgütlenme içerisinde öncü olma hedefimiz var” dedi.

 

Medeniyet değerlerimizin yeniden inşa ve ihyasında eğitimci kadınlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Öçal, kadınların eğitimci kimlikleriyle yalnız ailelerine ve çevrelerine değil, eğitim kurumları aracılığıyla öğrenci ve velilere de ulaşarak Türkiye’nin ufkunu aydınlatacak güce sahip oldukları söyledi.

 

 

Örgütlü gücün önemine dikkat çeken Öçal, “10 yıl önce başörtüsü serbestliği hayal dahi edilmezdi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, bu yasağın kalkması için 12 milyon 300 bin imza topladık. Artık inancı gereği başını örten bir kadın başını açmak zorunda kalmadan işini yapabiliyor. Bu, sendikal örgütlenmemiz sayesinde oldu. Kadınlarımızın çalışma hayatına ilişkin diğer sorunlarının çözümü için daha etkin mücadele etmemiz lazım. Bu mücadeleyi güçlü kılmak için de kadınlarımızın sendikal örgütlenmeye katılımı hatta öncülük etmesi elzemdir” şeklinde konuştu.

 

Habibe Öçal, daha sonra, İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şube Başkanı Murat Yılmaz’ı ve Aymelek Yaşlı Bakım Evi’ni ziyaret etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen