Haber
2015-11-25 06:59:10
Öçal, Denizli'de kadın üyelerle buluştu

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Başkan Yardımcısı Fatma Aydar ile birlikte Denizli’de kadın üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.

Sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Habibe Öçal, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek, ”Özellikle annelerin doğum öncesi ve sonrası izinleri, süt izni, engelli çocuğu olan annelere iyileştirme, sigortasız ve bakıma muhtaç anne babası olan çalışanlara bakım ücreti, çalışma saatlerindeki esneklik konularını gündeme taşıdık. Bu konuların bir kısmı karara bağlandı, bir kısmı ise hukuki altyapı çalışmalarının tamamlanması sonucunda karar bağlanacaktır” dedi.Kadın çalışanların hâlâ birçok sorunu bulunduğunu kaydeden Öçal, “Sorunlarımızın çözümünü sağlamak bizim elimizdedir. Bunun için el ele vermeli, omuz omuza yürümeliyiz. Gücümüzü Eğitim-Bir-Sen çatısı altında birleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.



Toplumun refahı, gelecek nesillerin teminatı eğitime bağlıdır

Toplumun refahının, gelecek nesillerin teminatının iyi bir eğitime, eğitime yapılan yatırımlara bağlı olduğunu ifade eden Öçal, şunları söyledi:

“Toplumun refahını istenen düzeye çıkarmak ve gelecek nesilleri medeniyet değerleri korumasında ideal nesil düzeyinde görmek istiyorsak, eğitime ve öğrenciye bakışımızı netleştirmeli, belki de yeniden gözden geçirmeliyiz. Çünkü bir milletin kültürünün, değerlerinin teminatı, yeni neslin iyi yetişmesi ve değerlerine sahip çıkmasıyla olacaktır. Burada en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir.”

Engelli çocuğu olan kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını, çalışmalar yaptıklarını kaydeden Öçal, “Engelli çocuğu olan annelerin yüklerini hafifletmek en büyük kazançlarımızdan biri olacaktır” ifadelerini kullandı.
 


Engelli çocuğu bulunan öğretmenlerimiz çocuklarına daha fazla vakit ayırabilecek

Habibe Öçal, Eğitim-Bir-Sen’in Kurum İdari Kurulu Ekim 2015 toplantısına taşıdığı ‘haftalık ders programlarının belirlenmesinde engelli çocuğu bulunan öğretmenlere gün ve saat tercihlerine göre öncelik verilmesi hususunda düzenleme yapılması’ talebinin karşılık bulduğunu belirterek, “Bu sorunu çözüme kavuşturduk. Engelli çocuğu bulunan öğretmenlerimiz artık çocuklarına daha fazla vakit ayırabilecek, vicdani sorumluluklarıyla görevleri arasında sıkışıp kalmaktan kurtulmuş olacaklar” diye konuştu. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen