Haber
2015-05-14 07:55:06
Öçal: Fırsat eşitliği ve adaletin sağlanması için uğraşıyoruz

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Habibe Öçal, bir toplumun sağlam, güçlü durabilmesinin, geleceğe aydınlık bakabilmesinin ancak o toplumun temel unsuru olan ailenin sağlamlığıyla mümkün olduğunu belirterek, “Ailenin yapısının sağlamlığında, birliğinde, dirliğinde annenin rolü tartışılmaz” dedi.

 

Sendikal anlayışlarının temelinde insan hakları, emek, medeniyet değerleri, dayanışma, temel hak ve özgürlükler, demokrasi ve milli iradenin bulunduğunu kaydeden Öçal, “Kadınıyla erkeğiyle omuz omuza yol almak vardır. Biz kadınlar hayatın her alanında değerlerimizle var olabilmemiz için örgütlü yapımızı güçlendirmeliyiz. İsteklerimizi güçlü bir örgütlü yapı içinde dile getirdiğimiz oranda muhataplarımız bizi dikkate alacaktır” şeklinde konuştu.



 

Örgütlü gücümüz sayesinde birçok sorunu çözüme kavuşturduk

 

“Kadınlar olarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, sorunlarımızın ve karşılaştığımız engellerin üstesinden rahatlıkla geliriz” diyen Öçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim-Bir-Sen olarak yasaklara, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı çok kararlı bir mücadele verdik. Bunun sonucunda, başta başörtüsü yasağı olmak üzere, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen birçok sorunun çözümünü sağladık. Diğer sorunlarımızı da çözmek için çalışıyoruz. Bizler hem eğitim çalışanı hem de kadınlar komisyonu üyesi olarak, kadın olsun erkek olsun, herkes için fırsat ve imkânlarda adaletin sağlanması için uğraşıyoruz.”



 

Yegâne derdimiz mazlum ve mağdurların sesi olmaktır

 

Hiç kimseyle eşitlenmek gibi bir dertlerinin olmadığını vurgulayan Öçal, “İçleri boşaltılmış, eskimiş ve ithal kavramlara da ihtiyacımız yok. Bizler sorunlarımızın çözümünü ve ihtiyaçlarımızı kendi medeniyet değerlerimizde, köklerimizde ve inancımızın referanslarında ararız. Bizim yegâne derdimiz yeryüzüne adaleti hâkim kılmak, mazlumların, mağdurların sesi olmaktır” ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat sürecinde mağduriyet yaşayan eğitim çalışanlarına ellerinden gelen yardımı yaptıklarını dile getiren Habibe Öçal, “Görevden atılan çok sayıda kadın öğretmen arkadaşımız çalışmalarımız sonucu tekrar görevlerine döndüler. Ancak daha yapılacak çok işimiz olduğunun da farkındayız” diye konuştu.



 

Programda, Eğitim-Bir-Sen Malatya1 No’lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici de birer konuşma yaptılar. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen