Haber
2015-11-17 06:58:55
Öçal: Hak, adalet, özgürlük ve barış adına sesimizi yükseltmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, “Yaşadığımız dünyayı şekillendirmek istiyorsak, söz sahibi olma hakkımızı kullanmalıyız. Bu hakkı kullanırken de hakikati göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Başkan Yardımcısı Fatma Aydar’la birlikte Antalya’da yapılan istişare toplantısında kadın üyelerle bir araya gelen Habibe Öçal, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında yapılan ‘Mülteci Kadınlar’ paneline de delege sıfatıyla katıldı. Savaşın en büyük mağdurlarından biri olan mülteci kadınlar konusuna, kendi öz değerlerinden yola çıkarak kalıcı çözümler üretmek adına müdahil olmanın omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Öçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler sendikalı kadınlar olarak yalnızca kendi üyelerimizin haklarını değil, tüm dünyada zulme uğrayan kadınların dertlerini de dert edinen bir inancın temsilcileriyiz. Bu şuurla, nerede bir haksızlık ve zulüm varsa, orada yangını söndürme adına, hak, adalet, özgürlük ve barış adına sesimizi yükseltmeliyiz. Aksi takdirde komşuda yanan ateşin dumanı bizim ciğerlerimize de zarar verecek ve yaşanan adaletsizliğin kurbanı olmaya mahkûm olacağız.”

Öçal, 11 hizmet kolundan üyelerin katıldığı istişare toplantısında yaptığı konuşmada ise, “Kadınlar olarak, hak ve özgürlük mücadelesinde rehavete düşmemeliyiz. Bizler ülke tarihinde kara bir sayfa olarak yerini alan 28 Şubat gibi bir dönemin mağduriyetini yaşamış insanlarız. Yakın tarihimizi iyi okumalı, ayaklarımızı yere sağlam basmalı, atacağımız hiçbir adımda haktan, hakikatten ve adaletten şaşmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Şefkat ve suhulet elini ulaşabileceğimiz her noktaya uzatmalıyız

“Referansımız, milli ve manevi değerlerimizdir ve bu değerlerin koruması altında yetişen bir nesil geleceğin teminatıdır” diyen Öçal, demokratikleşmenin sağlanması, geleceğin bekası, geleneğin ve değerlerin korunması için kadın örgütlenmesinin iyi tahlil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz huzurevi medeniyeti değiliz. Aile başta olmak üzere pek çok değerimize zarar veren unsurlara karşı, toplumun refahı adına projeler üretmeliyiz. 11 hizmet kolundaki kadınlarımız on bir koldan aynı şuur ve inançla bu üretime katkı sağlamalıdır. Bizler referansını milli ve manevi değerlerinden alan kadınlar olarak, toplumun ihtiyacı olan şefkat, merhamet, dirayet ve suhulet elini ulaşabileceğimiz her noktaya uzatmalıyız” şeklinde konuştu.

‘Hedef bir milyon üye’ sloganıyla çıkılan yolda kadın örgütlenmesindeki nicelik ve niteliğin artması noktasında herkese görev düştüğünü dile getiren Habibe Öçal, şunları söyledi:

“Bizler toplumun öncü kadınları olmaya namzet bireyler olarak, misyonumuzdan taviz vermeden kendimizi yetiştirmeli, gündemi takip etmeli, yaşananları iyi okumalıyız. Medeniyet değerlerimizle beslediğimiz sendikacı kimliğimizi, topluma yeni ufuklar açma, toplumu geliştirip değiştirebilme ve yeni formlar kazandırma noktasında etkinleştirmek zorundayız.” 

Bu tür toplantılara katılmanın önemine dikkat çeken Öçal, “Katılımınızı, sendikal kültürün oluşması, aidiyet bilincinin geliştirilmesi açısından önemsiyorum. Şahsım adına bu katılımınızı, sözlerimin karşılık bulması olarak değerlendiriyor hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öçal, konuşmasının sonunda üyelerin sorularını cevapladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen