Haber
2015-04-21 07:54:24
Öçal: Hak ve özgürlük mücadelesinde önde olmalıyız

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu üyeleri, Ankara 2 ve 3 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği programlara katıldı.

 

Kadın üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda konuşan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, öğretmenlerin bir milletin milli şuurunun, manevi dünyasının, aynı zamanda kültürünün, ilim ve düşünce dünyasının kapılarını aralayan birer rehber olduğunu belirterek, erozyona uğrayan değerlerin inşasında öğretmenlere çok büyük görevlerin düştüğünü söyledi.



 

“Eğitimde mutlaka kuşatıcı bir dil kullanarak toplumsal barışın ve huzurun mimarları olmak zorundayız” diyen Öçal, medeniyet değerlerinin kök salmasında öğretmenlerin tarihi sorumlulukları olduğunu vurguladı.

 

Örgütlü mücadelenin önemine değinen Öçal, kadın öğretmenlerin örgütlü mücadelede yer almasını önemsediklerini kaydederek, kadınların hak ve özgürlük mücadelesinde mutlaka önde olmaları gerektiğini ifade etti.





 

Birlikte hareket edersek sesimizi daha çok duyurabiliriz

 

Kadınların sendikal örgütlenmede daha çok yer almalarını isteyen Öçal, “Sorunlarımızın çözüme kavuşturulması ve bunlara dikkat çekilmesi için kadın komisyonlarında yer almalıyız. Bizler birlikte hareket edersek, sesimizi daha çok duyurabilir, sözümüzü dinletebiliriz” şeklinde konuştu.



 

Öçal, haklarını almak ve özgürlük alanlarını genişletmek talebiyle çıktıkları yolda kadınların kendi haklarının takipçisi olmaları, bunları erkeklere havale etmemeleri gerektiğini dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen