Haber
2015-10-30 07:58:31
Öçal, Kayseri'de kadın üyelerle istişarelerde bulundu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, sendikal örgütlenmenin bir hak arama platformu olduğunu, kadın çalışanların talep ve beklentilerini yerine getirmek için verdikleri mücadelede hakkı yenilenlerin sesi olmayı sürdüreceklerini belirterek “İyi, doğru ve güzel neredeyse biz orada olmaya, haksızlıkların, adaletsizliklerin karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

Habibe Öçal, başkan yardımcılarıyla birlikte, Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘Kadın Üyelerle İstişare’ toplantısına katıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Öçal, hakkını aramakta kararlı, samimi, davasına sahip çıkan insanlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, üyelere teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik içinde yarınlara yol almanın önemine dikkat çeken Öçal, kardeşlik ikliminin devam ettirilmesinde herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, “Bugün Türkiye’deki meselenin vatan, millet ve ümmet meselesi olduğu apaçık ortadadır. Tüm dünya nezdinde Müslümanlar tehdit unsuru olarak algılanmakta ve potansiyel terörist muamelesi görmektedir. Biz, bir an önce bu Siyonist ve emperyalist güçlere karşı kadın inisiyatifimizi kullanmak zorundayız. Bu bilinçle kardeşlik hukukumuzu zedelemeden birlik olmanın, organize olmanın yollarını bulmalıyız. Kardeşlik hukukunu gözeterek bir yapı oluşturursak, daha sağlam ve daha kalıcı işlere imza atarız. Amacımız medeniyet değerlerimizi referans alarak, kardeşlik hukukunu, kardeşlik bağını korumak ve daha da güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Misyon ve vizyonumuzdan taviz vermeyeceğiz

Kadın katılımının, kadınların sendikada aktif görevler üstlenmelerinin, sorunların çözümünü hızlandırması bakımından önemli olduğunu kaydeden Öçal, kadınların merhamet ve şefkat elinin insanlara ulaşması gerektiğini dile getirdi.

“Bu konuda sistemi harekete geçirecek olan dinamik yine kadınlardır” diyen Habibe Öçal, “Kendi değerlerimiz ile sistemin içinde yol almalıyız. Yolumuz çetindir. Bu yolda yürürken zorlanacağız, kırılacağız ama eğilmeyeceğiz, yaralanacağız ama yılmayacağız. Duruş çizgimizden, misyon ve vizyonumuzdan asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Üyelerin sorularını da cevaplayan Öçal, toplantının sonunda, Memur-Sen’e bağlı sendikaların kadınlar komisyonu başkanlarıyla bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen