Haber
2015-10-12 07:57:59
Öçal: Örgütlenme bilincini daha da artırarak çelikleştirmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, öncelikli hedeflerinin, kendi içlerinde güçlenerek, teşkilat içinde daha etkin bir şekilde var olmak olduğunu belirterek, “Bizler, kimliğine sahip çıkan örgütlü kadınlar olarak, toplumun her kademesinde güçlü bir şekilde yerimizi almalıyız. Bununla beraber siyaset başta olmak üzere, eğitim ve çalışma hayatı içinde medeniyet değerlerimizle var olmamız gereklidir” dedi.

Öçal, Hatay, Osmaniye ve Kilis’te Şube Kadınlar Komisyonu üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.



 

Mücadelemizi Eğitim-Bir-Sen çatısı altında sürdürmeliyiz

Kadın örgütlenmesini, örgüt bilincini daha çok artırarak çelikleştirmek durumunda olduklarının altını çizen Öçal, şöyle devam etti:

“Bu örgütlü yapının gücünü sivil itaatsizlik eyleminde, siyasal bir yaraya dönüşen başörtüsü probleminin çözümünde bizzat müşahede ettik. Diğer sorunları da aynı kararlılık ve hızla aşabilmek için Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen çatısı altında mücadelemize devam etmeliyiz. Memur-Sen üyesi kadın kamu görevlileri olarak, sendikaya nitelikli katılımımız ne kadar çok artarsa, yeni kazanımlar elde etme çabalarımız ve mücadelemiz o kadar güçlenir. Geçmişten günümüze başarıya ulaşmış bütün değişimlerin, devrimlerin arka planında her zaman bir kadın olmuştur.  Bizler bu gerçeği icraatımızla bugüne ve geleceğe taşımakla yükümlüyüz.”


Memur-Sen’in 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımlara da değinen Habibe Öçal, genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolu toplu sözleşmeleriyle 170, toplamda 213 kazanıma imza attıklarını söyledi.



Emeğimizin ürünü kazanımlarımızı başkalarının sahiplenmesine izin vermemeliyiz

Kamu görevlileri başta olmak üzere kamuoyunu, toplu sözleşme kazanımları hakkında en ince ayrıntılarına kadar bilgilendirmeleri gerektiğini dile getiren Öçal, “Emeğimizin, alın terimizin ürünü kazanımlarımızı başkalarının sahiplenmesine izin vermemeliyiz. Kamu görevlilerinin güvenini güce, alın terini kazanıma dönüştüren sendikacılık anlayışımızla yürüttüğümüz mücadeleye yeni üyeler katarak, çalışmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.


Eğitim-Bir-Sen Hatay, Osmaniye ve Kilis Şube başkanları ve kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, sendikal çalışmalar ve gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen