Haber
2013-08-03 07:42:02
Öğrenim Özrünün Yönetmelikten Çıkarılması Kabul Edilemez

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin hükümleri içeren “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı. Söz konusu Yönetmelik değişikliği 03/08/2013 tarihli ve 28727 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre;  

Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmelerine ilişkin hükümleri düzenleyen 35 inci maddedeki “ÖĞRENİM” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve Yönetmeliğin öğrenim durumu özrü başlıklı 38 inci maddesi tamamen yürürlükten kaldırılmıştır.

Öğretmenlerin kariyer yapmasının önünün açılması beklenirken, yönetmelikten öğrenim özrü kısmını çıkarılması sorunu çözmemiş, aksine daha da derinleştirilmiştir. Yönetmelikte bulunduğu halde önceki özür grubu tayin dönemlerinde de es geçilen öğrenim özrü ile ilgili taleplerin karşılanması için sendika olarak defalarca çağrıda bulunmuş ve yönetmeliğin tamamının uygulanmaması ile ilgili dava açmıştık. Daha önce yönetmelikte yer almasına rağmen kılavuzlarda yer verilmemesi ve taleplerin ret edilmesi nedeniyle üyelerimiz adına açtığımız pek çok dava lehte sonuçlanmıştı. Öğrenim özrünün yönetmelikten tamamen çıkarılması ayrıca Anayasa’nın 42.Maddesinde ifade edilen eğitim ve öğrenim hakkının da ihlalidir. Sendika olarak yönetmelik değişikliği ile öğrenim özrü taleplerinin önünün kapatılmış olmasını dava konusu edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen