Haber
2013-10-21 07:43:33
Öğretim Elemanlarının Mali Haklarını YÖK Başkanı ile Görüştük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, öğretim elemanlarının mali sıkıntıları ve özlük haklarına ilişkin hazırlanan raporu Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya iletti.

Toplantıda, toplu sözleşme masasında öğretim elemanlarının mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili kapsamlı ve koordineli bir çalışma yapılması gerektiği noktasında uzlaşıldığını belirten Gündoğdu, “Sendika olarak, toplu sözleşmeden sonra bir çalıştay yaptık. Sorunların tespiti ve çözüm önerileri konusunda ortaya çıkan donelerin birlikte ele alınması ve çözüm için somut adım atılması gerekiyor” dedi.

Gündoğdu, YÖK ve Eğitim-Bir-Sen’in ortak çalışma yapmasının sorunların çözümünde kalıcı sonuçların alınması bakımından önemli olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, birlikte çalışma yapmaktan ve eğitim hizmet kolunda yetkili olan sendikanın kurumsal paydaşlığından mutlu olacaklarını kaydetti.

Çetinsaya, “Sorunların çözümünde birlikte enerji harcamanın sonuca daha kolay ulaştıracağı kanaatinize katılıyorum. Sorunları değil, geleceği konuşan üniversiteler bizim amacımızdır. Sorunların konuşulmaması, çözülmesiyle mümkün olacaktır. YÖK olarak üniversite çalışanlarının memnuniyeti bizim de öncelikli meselemizdir” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen