Haber
2014-01-22 06:44:50
Öğretim Elemanlarının Ücretlerinin Artışı İçin Sonuca Odaklandık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu ile görüşerek, öğretim elemanlarının mali konulardaki mağduriyetinin giderilmesini istedi.
 

Ahmet Özer, görüşmede, öğretim elemanlarının son yıllarda reel anlamda ücret kaybı yaşadıklarını ifade ederek, bu kaybın mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi. Özer, üniversitelerimizin öğretim elemanları açısından daha cazip hale gelmesi, daha çok bilimsel çalışma yapılması, üniversitelerde rekabet edilebilir bir ücret anlayışının benimsenmesi, 2023 vizyonuna hazır bir üniversitenin meydana getirilmesi için öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesinin elzem olduğunu kaydetti.
 

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu ise, konuyla ilgili bir çalışma yaptıklarını, bunu tamamlandıktan sonra bakanlara ve Başbakana sunacaklarını belirtti.
 

Eğitim-Bir-Sen, öğretim elemanlarının ücretlerinde son yıllarda yaşanan değer kaybının telafisi ve ücretlerinde iyileştirme yapılması için daha önce YÖK ile ortak bir çalışma gerçekleştirmiş, ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile de gerekli görüşmeleri yapmıştı.
 

Geçen hafta ise, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile bir görüşme yaparak, öğretim elemanlarının mali sorunlarının çözümüne ilişkin önerileri aktarmıştı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen