Haber
2011-11-29 06:28:45
Ögretmen Açigina Iliskin Çeliskili Rakamlar Kafa Karistiriyor

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in “Atama bekleyen ögretmen sayisi 264 bin, bizim ihtiyacimiz ise 60 bin. Ögretmenler yeteneklerine uygun baska mesleklere yönelsinler” seklindeki sözlerine tepki gösterdi.

 

Özer, sunlari söyledi: “Taseron isçilik anlayisiyla ögretmen açigi sikintisini asmaya çalisan bakanligin verdigi çeliskili rakamlar kafa karistiriyor. Bakanlik, ögretmen açigini 60 bin olarak belirledigine göre, ücretli ögretmenlik uygulamasindan da son derece memnundur. Eger ücretli ögretmenlik gibi ucuz bir uygulamadan vazgeçer, 20-30 kisilik sinif standardini da yakalarsak, ögretmen ihtiyacimiz 150 bin civarinda olacaktir. Bu sonuçlara bakarak sunu ortaya koymamiz lazim; kaliteli bir egitim istiyor muyuz, istemiyor muyuz? O zaman bu kadar kisi atanip is buluncaya kadar, egitim fakültelerinin ihtiyaç fazlasi bütün bölümleri kapatilsin. En azindan su anda egitimlerine devam eden ögrenciler bosu bosuna emek sarf etmesin, baska alanlara yönelsinler. Bir yandan, ‘ögretmen olacagim’ hayaliyle egitim almis o kadar insan atama beklerken, siz 600-700 TL’ye hiçbir ögretmenlik egitimi almayan binlerce insan çalistiracaksiniz; egitim fakültelerinde egitime devam edeceksiniz, formasyon vermeyi sürdüreceksiniz, diger yandan ‘kendine baska is bak’ diyeceksiniz. Bu çeliskili yaklasimi kabul etmemiz mümkün degildir.”

 

Binlerce ögrencinin ögretmen olma hayaliyle su anda egitimine devam ettigini ifade eden Özer, Bakan Dinçer’in açiklamasinin, egitim fakültelerinde okuyan ögrencilere ve atama bekleyen 264 bin ögretmen adayina aci verecegini ve hayallerini yikacagini vurguladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen