Haber
2010-04-06 07:20:48
Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi Toplantisi Yapildi

Ögretmenlerin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi Taslagi ile ilgili toplanti 05.04.2010 tarihinde Milli Egitim Ba- kanligi’nda yapildi. 8 saat süren toplantiya Sendikamizi temsilen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ve hukuk müsavirlerimiz katildi.

 

Toplantida söz alan Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, ögretmen atama ve yer degistirmenin önemli bir sorun oldugunu belirterek, ögretmen ihtiyacinin yüz binleri buldugunu, sözlesmeli ögretmenlik uygulamasi ile okullarda ögretmenler arasinda ikilik olusturuldugunu, bazi bölgelerde ise ögretmen tutmada ciddi sorunlar yasandigini söyledi.

 

Bakanligin egitimin sorunlarini asgariye indirmek için tüm sözlesmeli ögretmenleri en kisa sürede kadroya geçirmesi gerektigini ifade eden Çakirci, Bakanligin muhtelif dönemlerde yaptigi açiklamalar dikkate alindiginda, 130 bin ögretmene ihtiyaç oldugunu kaydetti.

 

Ögretmenleri zorunlu hizmet bölgelerinde tutmak için bu bölgelerin cazip hale getirilmesi gerektigini vurgulayan Çakirci, “Bu bölgelerde ögretmen tutmanin tek yolu budur. Aksi takdirde atadiginiz ögretmenler bu bölgelerden biran önce gitmek isterler. Bunun için Basbakan basta olmak üzere, Maliye Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi’na kalkinmada öncelikli yörelerde çalisanlara tazminat verilmesi için raporlar sunduk” dedi.

 

Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin ise, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisi için kanun taslagi hazirladiklarini ve bu taslagi Maliye Bakanligi’na gönderdikleri hatirlatti. Maliye Bakanligi’nin olumlu görüs bildirdigini dile getiren Yalçin, taslagin Bakanlar Kurulu’na gönderildigini, Bakanlar Kurulu’ndaki toplantida Bakan Nimet Çubukçu’nun Bakanlar Kurulu üyelerini bilgilendirecegini ifade etti.

 

Daha sonra yönetmelik taslagi ile ilgili maddeler üzerinde görüsmeler yapildi. Görüsmelerde, taslakla ilgili tekliflerimizi komisyon ile paylasarak gerekçelerimizi sunduk.

 

Maddeler üzerinde görüsmeler yapilarak, bazi konularda mutabik kalindi.

 

Mutabik kalinan konulardan bazilari söyle:

-Zorunlu hizmet muafiyetinin, yönetmeligin yürürlüge girdigi tarihin esas alinarak yapilmasi,  -Yönetmelik taslagina göre, il içi yer degistirmelerde ayni egitim kurumunda 3 yil çalisma sarti getiriliyor. Ancak, yönetmeligin bu yil yürürlüge girmesi halinde, mevcut ögretmenlerin magdur olmamasi için 2011 yilindan önce yapilan il içi atamalarda 2 yil sartinin yeterli olmasi,

 

-Yönetmelik taslagindaki bazi hizmet alanlarina verilen hizmet puanlarinin düsük oldugu, bu alanlardaki hizmet puanlarinin yükseltilmesi,

 

-Yürürlükteki yönetmelikte olup ancak yönetmelik taslaginda Agustos ayi ile sinirlandirilan özür durumuna bagli yer degistirmenin her yil Subat ve Agustos aylarinda olmak üzere yilda iki defa yapilmasi.

 

Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin baskanliginda yapilan toplantiya, 1. Hukuk Müsaviri Osman Çelik, Personel Genel Müdür Yardimcisi Hikmet Orman, Mevzuat Daire Baskani Tahir Kiliçaslan, birçok Il Milli Egitim Müdürü, Bakanlik uzmanlari ve sendikalarin temsilcileri katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen