Haber
2008-09-10 07:18:13
Ögretmen Atamalari Durduruldu

Milli Egitim Bakanligi 09.09.2008 tarih ve 77812 Sayili ögretmen atamalarinin durdurulmasi konulu bir genelge yayinlamistir. Sendikamizi arayan ögretmenlerimiz, genelgenin ne anlama geldigini sormaktadirlar. Bunun üzerine açiklama yapma geregi hâsil olmustur.

 

Bu genelge, yönetici atama ve görevlendirmeleri degil, ögretmenlerin atama ve görevlendirmelerini kapsamaktadir. Söz konusu genelge, 9 Eylül 2008 tarihinden önce yapilan hiçbir atamayi (Millî Egitim Bakanligi’na bagli Fen liseleri, Sosyal Bilimler liseleri, Spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri ögretmen atamalari dâhil) etkilemeyecektir. Ancak belirtilen tarihten itibaren asagidaki istisnalar haricinde ögretmen atama ve görevlendirmeleri durdurulmustur.

 

Ögretmen Atama ve Görevlendirmedeki Istisnalar:

-Hastaligi nedeniyle hayati tehlikesi bulunanlarin saglik durumu özrü,

-Özel hayatini etkileyen olumsuz nedenlere bagli olarak bulundugu ilde görevini verimli bir biçimde yerine getirme imkâninin kalmadigini savcilik veya güvenlik birimlerince düzenlenmis belge ile belgelendirenler,

-Terör eylemleri sebebiyle esi ve yakinlari sehit olanlarin olaganüstü hâllere bagli yer degistirmeleri,

-Norm kadro fazlasi olanlar,

-Yaz tatili döneminde özür durumundan dagitim için il/ilçe emrine verilmis olanlar,

-Sorusturmaya dayali görev yeri degisikligi teklif edilenler.

 

Il Içi Yer Degistirme Sorunu Çözülmelidir

Bu arada, il içi atama ve yer degistirmelerde sorunlar devam etmektedir. Daha önce, 2008 il içi atama yer degistirme kilavuzundaki yönetmelige aykiri buldugumuz maddelerin iptali için dava açmistik.

 

Dava, il içi sira çalistirmasini da kapsamaktadir. Bakanligin yayinladigi söz konusu genelge ile atamalarin durdurulmasi beraberinde magduriyetleri de getirmektedir. Bakanlik il içi sira tayini bekleyen ögretmenleri magdur etmemeli, yönetmelige göre Subat sonuna kadar geçerli olan il içi siralarini biran önce çalistirarak bu sorunu çözmelidir.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen