Haber
2011-11-12 06:28:40
'Ögretmen ve Ögretim Elemanlarina da Ek Ödeme’ Talebimizi Maliye Bakanligi Müstesari Agbal’a Ilettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal’i ziyaret ederek, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) eksikliklerin yeni bir düzenlemeyle giderilmesini, egitim ve ögretim hizmetleri sinifinda yer alan ögretmenler ile ayliklarini 2914 sayili Yüksekögretim Personel Kanunu’na göre alan profesör, doçent, yardimci doçent ve diger ögretim elemanlarinin ek ödeme oranlarinda da artis yapilmasini istedi.

Esit ise esit ücret uygulamasini uzun zamandir dile getiren taraf olduklarini belirten Gündogdu, yayimlanan KHK’nin sorunlari tamamen gidermedigini söyledi.

Ayni isi yapan unvanlarin alacagi ücret esitlenirken, bazi meslek gruplarina yönelik bir iyilestirme yapilmadigini ifade eden Gündogdu, “Söz konusu KHK’nin yayimlanmasiyla bazi meslek gruplarinin maaslarinda iyilestirme yapilirken, bazilari bu kapsamin disinda tutuldu. Bu meslek gruplarinin içinde egitim hizmetleri ve din hizmetlerinde görev yapan kamu çalisanlari, uzman meslek gruplari, sivil savunma uzmanlari, memurlar ve KIT çalisanlari gelmektedir” dedi.

Gündogdu, kamu çalisanlari arasindaki çalisma barisinin bozulacagini, bu sebeple konuyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapilmasini istedi.

Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal ise, kamu çalisanlarinin mali haklarinda bazi düzenlemeler getiren 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin, Memur-Sen ile imzalanan Toplu Görüsme Mutabakat Metni geregi yayimlandigini kaydetti.

Agbal, söz konusu eksikliklerin toplu sözlesme sürecinde giderilebilecegini ifade etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen