Haber
2011-11-23 06:28:44
Ögretmen ve Ögretim Elemanlarinin Ek Ödeme Magduriyetini Basbakanlik Müstesari Efkan Ala ile Görüstük

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Basbakanlik Müstesari Efkan Ala’yi ziyaret ederek, ek ödeme oranlarinda artis yapilmayan ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetinin giderilmesi konusunda bir an önce adim atilmasini beklediklerini söyledi.

 

Ziyarette, toplu sözlesme masasinin konusunu teskil eden “ek ödemenin” KHK ile düzenlenmesinin sorunu çözen dogru bir yaklasim olmadigini ifade eden Gündogdu, 2008 yilinda uygulamaya konulan ek ödemenin toplu görüsme ürünü oldugunu ve 666 sayili KHK ile iyi niyetli düzenlemeler hayata geçirilmekle birlikte ek ödemeye iliskin bütün taleplerinin karsilandigi bir düzenleme yapilamadigini kaydetti.

 

Ücret Dengesizligi Is Barisini Bozuyor

Gündogdu, esit ise esit ücret uygulamasinin, ayni unvanla farkli kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin ücretlerinin esitlenmesi yaninda ilave ödemesi bulunmayan kamu görevlilerinin ücretlerinde artis yapilmasi araci olarak hayata geçirildigini hatirlatarak, 666 sayili KHK ile ayni unvanla çalisan farkli kurumlardaki personele yönelik ücret esitsizligi makasinin büyük ölçüde kapatildigini, ücretleri iyilestirilmesi gereken ögretmenler ve akademik personelin ek ödemelerinin artirilmamasinin ise söz konusu personelin görev yaptigi kurumlarin kendi içinde bir ücret dengesizligi olusturarak is barisini zedeledigini vurguladi.

 

Çalisanlar arasindaki dengesizligi ifade etmek ve çözümüne yönelik önerilerini paylasmak amaciyla hazirladiklari raporu Efkan Ala’ya takdim eden Ahmet Gündogdu, söz konusu raporu Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’e de ilettiklerini kaydederek, raporun özünün, ögretmen ve akademik personelin yok sayildigi 666 sayili KHK’nin olusturdugu magduriyetin giderilmesi ve personel için ücret artisi saglayacak düzenleme tekliflerini içerdigini ifade etti.

 

Taslaktaki Eksikliklerin Giderilmesi Için TBMM Sürecinin Isletilmesi Sart

Gündogdu, ziyarette, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanun Taslagi’nin yüzde 80 mutabakatla Basbakanliga sevk edilmesine ragmen, halen TBMM’ye gönderilmedigine de deginerek, sürecin hizlandirilmasini istediklerini dile getirdi. Taslakta, eksik noktalarin mevcut olduguna dikkat çeken Gündogdu, taslaktaki eksikliklerin giderilebilmesi için TBMM sürecinin islemesi gerektigini, taslaktaki en büyük eksikligin ise toplu sözlesme sonrasi, anlasma saglanamamasi halinde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na kimin basvuru yapacagiyla ilgili oldugunu kaydetti.

 

Taslagin Düzeltilmesi Için Elimizden Geleni Yapacagiz

Toplu sözlesmeyi imzalama yetkisini çogunluga veren taslagin, anlasma saglanamamasi halinde basvuracak konfederasyon konusunda yetki gaspi yaptigini, diger iki konfederasyona Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na basvuru hakki verilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadigini belirten Gündogdu, Resmi Gazete’de yayimlanan yetkili konfederasyonun yetkisinin alinmaya çalisildigi bu yasa taslaginin düzeltilmesi için Memur-Sen olarak ellerinden geleni yapacaklarini belirtti.

 

Ek Ödeme Konusunda Hak Kaybi Yasanmasina Göz Yummayacagiz’

Basbakanlik Müstesari Efkan Ala ise, Memur-Sen’in konuya iliskin hazirladigi rapordaki öneri ve teklifler dogrultusunda düzenlemeleri yeniden gözden geçireceklerini söyleyerek, çalisanlarin ücret dengesizligi ve ek ödemeler konusunda hak kaybi yasamalarina göz yummayacaklarini bildirdi.

 

Ziyarette, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri H. Bayram Tonbul ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da hazir bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen