Haber
2012-04-02 07:30:12
‘Ögretmene Ek Ödeme Yok’ Diyen Bakan Simsek’e: Türkiye’yi Eylem Alanina Çeviririz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, ögretmenlere ek ödeme vermeyeceklerini söyleyen Maliye Bakani Mehmet Simsek’e tepki göstererek, “Türkiye’yi eylem alanina çeviririz ve eninde sonunda ögretmen ve ögretim elemanlarimiza ek ödemeyi aliriz” dedi.

Batman, Siirt ve Bitlis subelerimizin il divan toplantilarina katilan Murat Bilgin, sendikal çalismalara ve gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. 

Maliye Bakani Mehmet Simsek’e seslenen Bilgin, “Kendi bürokratlarina ek ödeme verirken iyi, vekillere emeklilik kiyagi geçerken güzel, ögretmen ve ögretim elemanlari söz konusu olunca para yok diyorsunuz. Alanlari, okullari, Meclis’i ve masayi eylemlerimizle isitip hakkimiz olani alacagiz. Artik hükümetten; emekten, emekçiden yana tavir almasini bekliyoruz. Ögretmen ve ögretim elemanlarimiza hükümetin sahip çikmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi. 

Son 6 ayda zor zamanlar geçirdiklerini ama önlerinde bahar ve yaz oldugunu söyleyen Bilgin, sendikaciligin direnerek istedigini alma sanati oldugunu belirterek, “Sirtimizda agir bir yük var. Türkiye’de bu sene ilk defa 2,5 milyon memur toplu sözlesme imzalayacak” dedi. 


Meclis’ten sike yasasinin, vekillere kiyak emeklilik yasasinin çiktigini ancak memurlarin yasasinin henüz çikmadigini ifade eden Bilgin, “Bizim yasa niye çikmiyordu. Çünkü bazi bakanlar ve bürokratlar direniyordu. Bu yasa ile memurlarimiza pastadan daha fazla pay düsecek” seklinde konustu. 

Son dönemde ögretmenlerin kamuda en az maas alan kamu çalisanlari arasinda yer aldigi dile getiren Bilgin, sunlari kaydetti: “Gelecege ögretmenlerle yön veriyorsunuz ama burada bir çarpiklik var. Maliye Bakani ögretmenlere ek ödeme vermeyeceklerini açikladi. Ben buradan sesleniyorum: Toplu sözlesme masasinda adam akilli ek ödemeyi söke söke alacagiz. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin” diye konustu. 


“Özgürlükler nasil bir haksa, emek de bir haktir” diyen Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü: “Egitimciler olarak emegimizin karsiligini istiyoruz. Yillardir esit ise esit ücret diyen bizleriz. Ancak, esit ise esit ücret düzenlemesinde, ögretmen ve ögretim elemanlarimiz esiti bulunamadigi için ek ödeme kapsami disinda birakilmistir. Bunun sonucunda kamuda en az maasi alir duruma gelmistir.” 

4+4+4’e de deginen Bilgin, “Ögrenci ilk besinci sinifa kadar bir sey aliyorsa aliyor. Ondan sonra lise sona kadar bir sey almiyor. Besinci siniftan sonra biz onlari bozuyoruz, taninmaz hale getiriyoruz ve issiz güçsüz olarak ortada kaliyorlar. Tuvalete gitmesini bilmeyenle ergenlige girmis birini ayni okulda tutuyoruz” ifadelerini kullandi. 


28 Subat’in hedefinin dinsiz bir nesil yetistirmek olduguna ve artik bu sistem ile buna son verildigine dikkat çeken Bilgin, söyle konustu: “28 Subat’in kisiliksiz, renksiz, kokusuz, dinsiz egitimi artik son bulmustur. Dileyen ikinci dörtte istedigi dersi alacak; isterse Kur’an, isterse Siyer ögrenecek. Isteyen ise Alevilik ögrensin.” 

Bilgin, KESK ve CHP’nin alanlara, egitimcilerin haklarini savunmak için degil, 28 Subat’in devami için, çarpik bir egitim sisteminin devami için indiklerini kaydetti. 

Türkiye’de artik yeni bir merhamet iklimi olusturmanin zamaninin geldigini kaydeden Bilgin, “Andimiz gibi çagdisi söylem ve uygulamalar hala devam ediyor. Anadilin ögretilmesine sasi bakanlar var. Bu ülkede Ingilizlerin diline verilen deger kendi toplumumuzun dillerine de verilmedigi müddetçe, bir adim ileriye gidemeyiz” diyerek sözlerini tamamladi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen