Haber
2012-06-02 07:31:06
Ögretmene Gereken Deger Verilmelidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Mugla Subemizin ilçe temsilcileri toplantisina katildi. Toplantida gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Özer, “Milli Egitim Bakanimizin ögretmenlerimizi kucaklamasini, onlara sahip çikmasini, ögretmenlerimizin huzurunu bozacak sözlerden kaçinmasini istiyoruz” dedi.

Ögretmenlere gereken degerin verilmesi gerektigini ifade eden Özer, “Bu toplu sözlesme görüsmelerinde 18 konuda hak elde ettik. Toplu sözlesmede ek ödeme magduriyetimiz giderilemedi. Bu adaletsizligin ortadan kaldirilmasi için mücadelemize devam edecegiz” seklinde konustu.

Özer, sunlari söyledi: “Diger memurlara taninan haklar ögretmenlerimize de taninmalidir. Yetkili sendika olarak ögretmenlerimizin haklarini savunmaya devam edecegiz.”

Önümüzdeki dönem egitimde 4+4+4 sisteminin uygulanacagini kaydeden Ahmet Özer, “Bu sistemin iyi islemesi için ögretmenlerimizin azami gayret göstermeleri gerekiyor. Bu yüzden Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in ögretmenlerimize karsi kirici cümleler kurmamasi, onlari kucaklayici bir tavir içinde olmasi gerekmektedir” diye konustu.


Egitim çalisanlarinin onuru ile oynanmamasini isteyen Özer, sözlerini söyle tamamladi: “Saglik Bakani Recep Akdag nasil saglik çalisanlarina sahip çikiyorsa, Sayin Dinçer’in de ögretmenlere öyle sahip çikmasini istiyoruz. Sendika olarak bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da egitim çalisanlarinin hak ve menfaatlerini gözetecegiz.”

Mugla Sube Baskanimiz Sabahattin Akkir’in da bir konusma yaptigi toplantida, ilçe temsilcilerimiz söz alarak sorunlarini dile getirdiler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen