Haber
2012-04-27 07:30:27
Ögretmene Yönelik Artan Siddet Olaylarini Kiniyor, Pazartesi 1 Saat Derslere Girmiyoruz

Son zamanlarda ögretmeni hedef alan siddet olaylarini kiniyor ve artan saldirilara dikkat çekmek için 30 Nisan Pazartesi günü Istiklal Marsi törenlerinden sonra ilk derse girmiyoruz. 

Ögretmenlerin siddete maruz kalmasi ve Milli Egitim Bakanligi’nin artan siddet olaylariyla ilgili sessizligini bozmamasi, ögretmenlerde adeta sahipsizlik duygusu olustururken; son günlerde ard arda meydana gelen ögretmenleri hedef alan yaralama ve darp hadiseleri egitimcileri çileden çikarmistir. Sakarya’da servis soförlerinin ögretmeni darp etmesi, Rize’de ögrencisini okul bahçesinden disari çikmamasi için uyaran okul müdürünün makaminda okul disindan gelen gençler tarafindan darp edilmesi, Kütahya’da bir ögrencinin ögretmenini kalbinden biçaklamasi, Adana’da baba ve oglunun ögretmenin kolunu kirmasi, Istanbul Esenyurt’ta bir ögretmenin ögrencisi tarafindan biçakli saldiriya ugramasi, Eskisehir'de bir ögretmenin ögrenci velisi ve yakinlari tarafindan darp edilmesi ve Mugla Milas’ta bir velinin ögretmeni sinifta darp etmesi egitimcileri endiselendirmistir. 

Basta Milli Egitim Bakani olmak üzere yetkililerin son zamanlarda egitimcilere yönelik söylemleri, Alo 147 hatti ile ögretmenlerin ve okul yöneticilerinin fiili baski altina alinmalari, okullarda disipline yönelik yaptirimlarin kalmamasi gibi birçok husus, ögretmenleri adeta kolay hedef haline getirmistir. 

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan’in, geçtigimiz hafta ugradigi saldiri sonucu hayatini kaybetmesi üzerine Saglik Bakani’nin konuyu sahiplenerek “Saglik çalisanlarina yapilmis saldiriyi kendime yapilmis sayarim” diye maiyetindekileri önemsemesini ne yazik ki egitim çalisanlari, kendi Bakanligindan görmemistir. Aksine bütçe gönderilmeyen okullarin yöneticileri, bagis sorusturmalari ile potansiyel suçlu gibi görülüp itibarsizlastirilmis, ögretmenler adeta hiçbir is yapmayan insanlar gibi degerlendirilerek örselenmis, “esit ise esit ücret” düzenlemesinde de ek ödeme verilmeyip kapsam disinda tutularak, neredeyse en düsük ücret alan kamu çalisani sinifina indirgenmistir. Bütün bu olup bitenlere ragmen egitimciler fedakârlik meslegi olan ögretmenliklerinden asla taviz vermemislerdir. 

Egitim, ögretim ve bilim hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak ögretmenlere yönelik siddete dikkat çekmek, basta Milli Egitim Bakanligi olmak üzere, yetkililerin ve kamuoyunun duyarli davranmasini saglamak ve can kayiplarina varmasindan endise ettigimiz çirkin saldirilara dur demek için, 30 Nisan Pazartesi günü Istiklal Marsi törenlerinden sonra bir saat derse girmeyecegiz. 

Pazartesi günü Egitim-Bir-Sen Genel Merkezi olarak Ankara Subelerimizle birlikte Ankara’da merkezi bir okulda is birakma eyleminde bulunan ögretmenlerimizin katilimiyla basin açiklamasi yapacagiz. Türkiye genelinde subelerimiz ise merkezi bir okulda is birakan ögretmenlere destek verecek ve birlikte basin açiklamasi yapacaklardir.

Egitim-Bir-Sen olarak bütün ögretmenlerimizi, siddete maruz kalan ögretmenlerimize sahip çikma adina, 30 Nisan Pazartesi günü Istiklal Marsi Törenin ardindan ilk derse girmemeye davet ediyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen